Вихър от страсти (Torrente, un torbellino de pasiones)

Пета част

Валерия прави признания!

Ана Хулия и Баярдо са притиснати от преследвачите си, но откриват съюзник на най-неочакваното място.

Чари също става жертва на преследване, когато Хайро и неговите мъже отиват да я търсят, за да разберат къде се намира баща ѝ.

Атилио Байон е неприятно изненадан, когато комисар Ортега му разкрива, че Ана Хулия в действителност е съпруга на сина на съдружника му Кайо Габалдон.

Валерия намира подходящ момент, за да разкрие на Рейналдо цялата истина за детето, което очаква. Дали ще има смелостта да го направи?!

Тя е жива?!

Баярдо се сблъсква с отхвърлянето на Ана Хулия. Той подозира, че тя мисли за мъжа, когото обича и въпреки че не го помни, дълбоко в себе си тя знае, че му принадлежи.

От друга страна, Рейналдо изпитва смесени чувства от своите спомени и се чувства още по-объркан, когато една загадъчна жена го уверява, че Ана Хулия е жива.

Междувременно, Себастиан се изправя срещу баща си и Паола, уверявайки ги, че няма да има сватба. Това изнервя допълнително Кайо Габалдон заради бизнеса, който ще изгуби и което, разбира се, той не може да допусне.

Рейналдо не знае на какво да вярва...

За да не разбере никога Кайо Габалдон, че снаха му е жива, Атилио Байон нарежда на хората си не само да я заловят, но и да я елиминират заедно с Баярдо. Но няма никаква следа от тях. Хайро все повече се доближава до бегълците. Дали ще ги залови?!

Валерия се ужасява от думите на загадъчната жена, която гледа на карти на Рейналдо, и която настоява, че Ана Хулия е жива.

Хуанчо решава да поиска от Маруха развод. Той се сблъсква с изненадата, че тя има други планове, които включват съблазняването му. Ще падне ли в мрежите му?!

Валерия се съмнява в смъртта на Ана Хулия!

Обаждането на комисар Ортега, на което отговаря Валерия, в заинтригува с думите му за това, че разследват предполагаемата смърт на Ана Хулия. Изнервена до крайност, тя моли Рейналдо да отиде до селвата, за да разучи какво става в действителност. Дали ще го направи?!

Баярдо и Ана Хулия са затворници на Хайро, който е готов да изпълни заповедта на Атилио да ги елиминира.

Себастиан е много изненадан да срещне Чари и да види, че тя е бременна. Той подозира, че бащата на детето ѝ е Бенхамин, което го подтиква да извърши лудост.

Хуанчо иска развод от Маруха, но тя го изненадва, когато отказва да му го даде и казва, че е решена да му роди детето, което той толкова силно желае.

Кой ще спечели войната!?

Рейналдо обещава на Валерия, че ще отиде и ще разучи всичко около мистериозното обаждане. Той заминава за селвата, където успява да се срещне с комисар Ортега и с Атилио Байон, който прави всичко по силите си, за да попречи на Рейналдо да научи нещо.

Себастиан и Бенхамин се сбиват заради чувствата на Чари, която без да подозира това, преживява криза, която излага на риск нейния живот и този на детето ѝ.

Хуанчо казва на Корина, че Маруха не иска да подписва договора и се сблъсква с нейната ярост, спечелвайки първата битка с Маруха, във войната, която е обявила любовницата му срещу съпругата му.

Дали Рейналдо ще научи истината?!

За да се избави от съмненията дали Ана Хулия е жива или мъртва, Рейналдо решава да изрови останките на мъртвата си съпруга и да направи тестове за самоличността ѝ. Атилио и Ортега му попречват, защото знаят, че ще бъдат разкрити. Освен това се оказват в голям проблем, когато научават, че Кайо Габалдон се е отправил към затвора, за да се срещне с тях. Дали ще се срещне лице в лице със сина си?!

Себастиан се измъчва от мисълта, че Чари е бременна от Бенхамин. Нейното здравословно състояние се влошава все повече от странната болест до такава степен, че живота ѝ и този на детето са в опасност. Ще се спаси ли?!

Отец Лоренсо се среща с Чари!

Рейналдо се сблъсква с яростта на Маруха, която се противопоставя на идеята да се ексхумира тялото на Ана Хулия, за да се провери дали именно тя лежи в гроба.

Баярдо и Ана Хулия прекарват доста време заедно в една хижа, където се крият от своите преследвачи. Започват да се появяват спомени, но дали ще са достатъчни, за да може Ана Хулия да си спомни миналото!?

От друга страна, Паола поднася изненада на Себастиан като организира серенада, но тази изненада не е добре приета.

Съвсем случайно, отец Лоренсо се среща в болницата с Чари, която докато бълнува, не спира да повтаря името на Себастиан. По тази причина, свещеникът подозира, че става дума за собствения му племенник.

Кайо Габалдон се сблъсква с Ана Хулия!

Рейналдо решава да се предаде пред настояването на Валерия да ексхумират останките на Ана Хулия, за да научат дали наистина е жива или мъртва. И след един много болезнен процес, изкопават останките на Ана Хулия, за да ги предадат за съдебно-медицинска експертиза. Ще се разкрие ли истината?!

Докато това става, Ана Хулия, прикрита зад костюма на монахиня, решава да посети Чари в болницата, където съвсем случайно се среща с Кайо Габалдон и се сблъскват. Дали ще я разпознае?!

Стратегията на Маруха!

Излизат резултатите от съдебно-медицинската експертиза на останките на Ана Хулия. Ще се разкрие ли всичко?!

В това време, Маруха решава да се раздели с Хуанчо, защото мисли да замине в чужбина, където да посещава курсове по усъвършенстване. Тя има стратегия, с която се надява той да остане при нея. Дали ще даде резултат?!

Ана Хулия и Баярдо правят всичко възможно, за да спасят Чари, която изпитва силни родилни болки. Насред селвата състоянието ѝ се влошава, излагайки на опасност както нейния, така и живота на детето ѝ.

Ана Хулия прилага уменията си!

Настъпва момента на истината за Себастиан, когато трябва да реши дали да се жени, дали да приеме или не Паола като съпруга.

В това време, Рейналдо отново преживява ужаса, че може да изгуби съпругата си, когато започва операцията на Валерия, за да спаси нейния живот и този на детето си.

По същия начин, Чари има трудно раждане, на което асистира самата Ана Хулия, която се държи много уверено като лекар, въпреки че не знае от къде има тези знания и умения. Това, което не подозират нито тя, нито Баярдо е, че Хайро е наредил на хората си да заобиколят болницата. Ще успеят ли да избягат?!