Вихър от страсти (Torrente, un torbellino de pasiones)

Четвърта част

Обявяване на годежа!

Баярдо, отчаян от затварянето на Ана Хулия, ѝ се обяснява в любов и тя споделя неговите чувства, без да подозира, че всичко около нейната самоличност много скоро ще бъде разкрито.

В дома на семейство Габалдон се провежда празненство, по време на което Хуанчо се възползва да съблазни Корина, без да подозира, че Маруха е много близко и може да го разкрие. Събирането, което е по повод годежа на Рейналдо и Валерия, предизвиква противоречиви чувства.

Дали Ана Хулия ще си върне самоличността!?

Комисар Ортега усеща, че има нещо странно в Марияи Руис, което не отговаря на описанието ѝ и с жената, която е в затвора – Ана Хулия. Той решава да разследва по-задълбочено и се обажда по телефона в дома на семейство Габалдон. Точно в този момент обявяват предстоящата сватба между Рейналдо и Валерия. Дали това обаждане ще промени пътя на съдбата?!

Съмнения и интриги!

Баярдо е изненадан от Бенхамин, докато разглежда документите на Атилио. Той го заплашва с пистолет, за да му каже кой е в действителност и какво търси.

Ана Хулия се среща с Мелкиадес, който ѝ води предполагаемото ѝ дете, което изпълва Ана Хулия с още повече съмнения относно истинската си самоличност.

Мартина разказва на Рейналдо за обаждането на един загадъчен мъж, който е разпитвал за Ана Хулия. Валерия чува това. Новината я изненадва и изнервя, защото може да застраши плановете ѝ за сватбата.

Среща на сродни души!

Комисар Ортега, в своето желание да разкрие загадката около истинската самоличност на Ана Хулия, се опитва да я свържи по телефона със семейството ѝ. На обаждането отговаря не някой друг, а именно Рейналдо, който с гласа си кара Ана Хулия да затрепери. Ще го разпознае ли? Дали ще си спомни миналото?!

В това време, Хуанчо, подвластен на желанието си към Корина и в препълнената с гости къща на семейство Габалдон, се излага на опасността да бъде разкрит.

Атилио научава ужасна истина!

Комисар Ортега се среща с Атилио Байон, за да му съобщи резултата от своето разследване. Разкрива, че задържаната не е Мария Руис, а Ана Хулия, която не си спомня миналото. Как ще реагира на тази новина Атилио?!

След сватбата и без да иска, Валерия казва на Рейналдо, че преди да започнат да се срещат, тя е била вече бременна, което я е поставило между чука и наковалнята.

Хуанчо си определя среща с Корина, но не подозира за изненадата, която съпругата му Маруха му е подготвила.

Атилио се възползва от ситуацията!

Заинтригуван от мистерията около истинската самоличност на Ана Хулия, Атилио решава да направи свое собствено разследване за това как се е оказала в затвора. Той разбира, че може да се възползва от ситуацията и за това решава да се срещне лице в лице с Ана Хулия. Какво ще ѝ предложи?!

Хуанчо продължава своята афера с Корина. Той дори не предполага, че Армандо – най-добрият приятел на Маруха, ѝ се обяснява в любов. Той я моли да започнат връзка, която да е нещо повече от приятелство. Дали ще приеме Маруха?!

Хуанчо решава да се разведе!

Ана Хулия узнава за тъмните желания на Атилио, който се възползва от това, че страда от загуба на паметта и че е в затвора.

В това време, Валерия настоява Рейналдо да ѝ обясни какво не е успял да каже на Ана Хулия преди да умре. Ще каже ли истината?!

Най-накрая, Хуанчо успява да прекара нощта с Корина и след това вече е убеден, че трябва да се разведе с Маруха. Той не знае, че в същото време Маруха си подрежда куфарите, защото мисли да напусне страната.

Изненадващи чувства!

Баярдо се опитва да зашити Ана Хулия и да попречи да я осъдят в съда, но усилията му поемат неочакван обрат, вкарвайки него зад решетките.

Паола настоява пред Себастиан, че трябва да се оженят колкото се може по-скоро. Себастиан е на друго мнение. Той е готов да се изправи пред собствения си баща, както и пред родилите на Паола, за да ги убеди, че не бива да се женят. Кайо не смята да отстъпва пред „каприза“ на сина си.

В това време, Чари разбира за чувствата на Бенхамин към нея и обмисля възможността да започне връзка с него.

Неочаквани събития се случват с Валерия!

Баярдо се изправя лице в лице с Атилио заради непочтения му план да вкара завинаги Ана Хулия в затвора. Разговорът преминава в бой и резултатите са фатални.

В това време, пред Ана Хулия се отваря възможността да избяга. Тя решава да рискува, но ситуацията се оказва по-опасна, отколкото изглежда.

Рейналдо и Валерия се изпълват с надежда след успешната ѝ операция, но неочаквано, усложнение поставя в риск живота на Валерия.

Маруха и Хуанчо се срещат и обсъждат развода си. Срещата поема в посока, която никой от тях не очаква.

Бягството на Ана Хулия!

Бягството на Ана Хулия и Баярдо става причина за щателно претърсване на селвата, не само от представители на властта, но също така и от хората на Атилио Байон, който дава заповед да му донесат главите на бегълците. Дали Ана Хулия ще успее да се измъкне от това неистово преследване?!

Рейналдо преживява ужаса, че може да изгуби още една съпруга, когато жизнените показатели на Валерия по време на операцията изчезват, а нейният живот и този на детето му са в опасност.

Хуанчо се сблъсква с голяма изненада, когато отива в апартамента на Корина и се среща там с Маруха, която се изненадва да го види там. Дали ще заподозре нещо?!