Вихър от страсти (Torrente, un torbellino de pasiones)

Втора част

Събуждат се страстите!

Валерия е отчаяна, защото не знае какво да прави. Тя споделя с отец Лоренсо, че е забременяла от Рейналдо след като е сключила сделка с Ана Хулия, предоставяйки ѝ утробата си, за да може да има детето, което толкова силно е желала. Отец Лоренсо настоява Валерия да каже цялата истина на Рейналдо. Тя решава да се изправи срещу него и да му каже всичко, въпреки своите съмнения.

В това време, Баярдо започва да гледа на Ана Хулия с други очи, усещайки силно привличане от нея.

От друга страна, Себастиан, който вече е убеден в своите чувства към Чари, се изправя пред родителите на своята годеница Паола и им казва, че сватбата, която трябва да се осъществи след няколко дни, няма да се състои.

Съдбата разиграва своите игрички!

Баярдо се противопоставя на Ана Хулия, подозирайки че в действителност тя е една контрабандистка, която е издирвана от полицията, позната под името Мария. Той предполага, че нейната загуба на памет е измислица. Но с времето, двамата си дават сметка, че между тях съществува силно привличане.

В това време, Валерия се опитва да направи всичко възможно, за да предотврати нова среща с Рейналдо, тъй като усеща, че между тях се заражда чувство, което тя смята за забранено.

От друга страна, Себастиан решава да се изправи пред Паула и да сложи край на годежа си с нея, но съдбата му поднася неочаквана изненада и го поставя в една ситуация, която може да се окаже много трудна за разрешаване.

Баща и син се изправят един срещу друг!

Валерия и Рейналдо не могат да избегнат силното привличане, което изпитват и се оставят на това желания, без да мислят за последствията, които могат да предизвика тази неукротима страст.

От друга страна, Ана Хулия е изненадана от ревността на Банива, която си дава сметка за чувствата, които Баярдо изпитва към нея. За това залага капан, за който невинната Ана Хулия не подозира.

Себастиан се изправя пред баща си, Кайо Габалдон, който настоява да се ожени за Паола. За това решава да напусне дома си, за да търси Чари – неговата истинска любов, без да подозира за засадата, която му организира собствения му баща.

Опасностите на селвата!

Ана Хулия е отчаяна заради лабиринта, в който се оказва. Тя отива в селото, за да провери дали някой я познава и да открие коя е в действителност, но е изненадана от опасностите, на които се натъква в селвата.

В това време, след усилено издирване, Себастиан най-накрая открива Чари. Врича ѝ се във вечна любов, но двамата трябва да се изправят пред бащата на Чари – Баярдо, който се противопоставя на тяхната връзка.

От друга страна, Хуанчо открива съпругата си Маруха на среща с друг мъж. Ревността го сграбчва с острите си нокти и той започва да мисли за мотивите, поради които Маруха иска да се разведе с него.

Сватбата...

Изпълнявайки заповедите на шефа си Кайо Габалдон, Чеко отива в Голямата Савана, за да открие Себастиан и да го върне при баща му. Той е изненадан, че Себастиан иска да се върне в дома си заедно с Чари.

От друга страна, Баярдо прави всичко възможно, за да попречи на дъщеря си да се омъжи за Себастиан, на когото няма никакво доверие.

В това време, Рейналдо е решен да разкрие пред всички връзката си Валерия, но тя не е убедена, че трябва, защото знае, че това няма да бъде прието добре, най-вече от близките на Ана Хулия. Въпреки това, много скоро всичко може да бъде разкрито.

Започва бурята!

Разкъсвана от ревност, Банива залага капан на Ана Хулия, казвайки на комисаря на селото, че тя е „контрабандистката Мария“, която толкова издирват. За това организират засада.

От друга страна, Рейналдо и Валерия продължават да се карат за това дали да разкрият или запазят в тайна своята любов, са изненадани не от някой друг, а от самата Маруха, която не приема тази връзка, защото приема това като предателство към паметта на сестра й Ана Хулия. Но бурята за Рейналдо и Валерия тепърва започва.

Срещата!

Ана Хулия е задържана като контрабандистка и положението ѝ се влошава, благодарение на подмолните действия на Банива, която я сочи като виновна.

По молба на баща си, Рейналдо пътува до Голямата Савана, за да открие брат си Себастиан и без да го очаква, открива съпругата си, която смята за мъртва.

От друга страна, отчаяна от отмяната на сватбата, Паола е на път да открие, че годеникът ѝ Себастиан се е оженил в селвата за Чари.

Назряване на конфликти!

Убеден от интригантите, че Ана Хулия е опасна престъпница, Баярдо я изоставя в затвора и решава да не ѝ помага. Той иска да я забрави завинаги.

В това време, Валерия се завръща от пътуването си до Испания, за да оправи някои дела в страната и след това заминава отново, за да роди детето си. Тя преживява усложнения, които заплашват живота ѝ, както и тайната за детето, която крие толкова ревностно.

Всичко в живота се научава...

Неразположението на Валерия я принуждава да си направи кръвни тестове, което излага на опасност тайната ѝ, че очаква дете от Рейналдо. Тя не може да го избегне, тъй като самият Рейналдо проверява резултатите и разкрива всичко. Започва ужасна буря между двамата.

От друга страна, Себастиан решава да придружи Чари на посещение в затвора на Ана Хулия, без да подозира, че става дума за собствената му снаха, която смята за мъртва.

В това време, Паола пристига в Голямата Савана, решена да открие Себастиан и да го накара да си плати за отмяната на сватбата. Тя научава, че се е оженил за друга.

Змиите изливат отровата си!

Себастиан и Баярдо се изправят лице в лице, тъй като Баярдо подозира, че Себастиан има годеница в столицата и е скрил това от Чари. Това, което и двамата не подозират е, че така наречената годеница – Паола, вече е в селвата и се среща с Чари, разказвайки ѝ всичко за връзката си със Себастиан и я трови със своите интриги.

Въпреки че има опасност да умре, ако продължи с бременността, Валерия решава да роди това дете. Тя е притисната от Рейналдо, който настоява да му каже кой е бащата на това създание.