Вихър от страсти (Torrente, un torbellino de pasiones)

Първа част

Началото на историята!

Ана Хулия и съпругът й Рейналдо са гинеколози, които се справят с различни трудности в професията си, докато помагат на бременните да раждат здрави деца. Най-големият проблем при тези влюбени съпрузи е това, че Ана Хулия не може да роди дете на Рейналдо, въпреки голямото желание, което имат и двамата.

Баярдо и му дъщеря Чари живеят в селвата и се борят за живота си, тъй като Баярдо е беглец от закона, независимо че е бил полицай. Баярдо се занимава с диаманти. Въпреки че Чари е сляпа, тя много добре се справя в дивата природа, а Баярдо се чувства виновен, че се е наложило той и дъщеря му да търсят убежище в тази толкова неблагоприятна среда. Докато те плават по реката, в небето се вижда хеликоптер – това са Себастиан и приятелите му, които са отишли в селвата, за да се забавляват.

Кайо Рейналдо, бащата на Себастиан, се наслаждава на хубавия живот, който си е осигурил за сметка на Баярдо Санта Крус. Надява се един ден да го открие, за да го убие. От друга страна, Баярдо е наясно какво може да очаква от човек като Кайо Рейналдо, Атилио и Каймана. Кайо Рейналдо разчита на сина си, който да навлезе в бизнеса, зад който крие трафика на диаманти, който се ръководи от Каймана. Той е изградил мрежа в селвата, а Баярдо преследва Каймана и не знае кой е неговия шеф. Баярдо се опитва да саботира бизнеса им по всякакви начини.

Ребека, лелята на Ана Хулия, и приятелката й, Валерия, се притесняват за Ана Хулия, а Валерия е готова да направи всичко за нея, защото й е задължена. Сестрата на Ана Хулия също се притеснява за това, че Ана Хулия не може да роди. Поредните изследвания показват, че тя не може да износи здраво дете в своята утроба. Ана Хулия не може да се примири с мисълта, че двамата с Рейналдо няма да имат деца, въпреки че той се опитва да я утеши. По тази причина, Ана Хулия се опитва да убеди Рейналдо да „наемат“ утроба за тяхното дете, но той е твърдо против идеята. Той предпочита осиновено, отколкото износено от друга жена. По-късно, Рейналдо споделя с Валерия, че толкова силно обича съпругата си, че е готов да се откаже от възможността да бъде баща.

Чари отива да се къпе при реката, когато Себастиан и приятелите му решават да се спуснат по реката. Реката е много буйна и на един завой, Себастиан пада от лодката. И докато Чари се къпе гола в реката, Себастиан се бори за живота си сред буйните води. Чари изважда Себастиан от реката и му спасява живота. Тя го завежда до колибата, в която живеят с баща си. Тя иска да се погрижи за раните му. Тъй като тя не вижда, опитва се да открие раната на главата му, а той го приема като ласка. Той е очарован от красотата й. Той забелязва, че е сляпа и я пита, но тя отрича. Себастиан е толкова очарован от Чари, че предпочита да я запази в тайна от всички. Когато той се навежда, за да целуне девойката, се появява Баярдо и го удря, просвайки го в безсъзнание.

Вечерта, Кайо Рейналдо получава признание за работата си. Присъстват двама от синовете му – Рейналдо и Хуанчо. Ана Хулия е толкова разстроена, че си тръгва от празненството, а Валерия я последва и се опитва да я утеши. Накрая, Валерия й казва, че е готова да направи всичко за нея, дори да отстъпи утробата си за нейното дете.

Започват изненадите!

Ана Хулия и Валерия стигат до споразумение, според което Валерия ще предостави утробата си, за да може Ана Хулия да се сдобие с детето, което толкова желае. Със сключването на това споразумение, двете се заклеват да запазят тайната до раждането на детето.

От друга страна, Себастиан попада в ръцете на контрабандиста Атилио Байон, който го обърква с Динамитеро, който е саботирал операцията по контрабанда на диаманти. Кайо Габалдон, съдружник на Атилио, се притеснява от загубата, която са понесли след атаката на Динамитеро. Той нарежда да убият задържания, без да подозира, че става дума за собствения му син.

Ана Хулия крие една голяма тайна!

Ана Хулия прави всичко възможно, за да попречи на Рейналдо да заподозре нещо около споразумението, което е сключила с Валерия.

От своя страна, Валерия започва да изпитва майчински чувства към детето, което расте в утробата й.

Междувременно, Кайо Габалдон се среща със съдружника си Атилио Байон в контрабандата на диаманти. Очаква го неприятна изненада, когато вижда предполагаемия Динамитеро, когото са заловили след саботажа на контрабандата, не е някой друг, а собствения му син, който е изчезнал в селвата.


Ана Хулия претърпява трагична катастрофа!

Пътуването на Ана Хулия към Бразилия, където се провежда симпозиум по медицина, се превръща в трагедия, когато самолета, с който лети, започва да пада бавно и се разбива дълбоко в селвата.

Като научава за ужасната катастрофа, която е претърпяла съпругата му, Рейналдо заминава за района, за да се срещне с властите, организирали спасителна операция. От тях научава, че при катастрофата няма оживели.

От друга страна, Себастиан решава да отиде в Голямата Савана, за да търси Чари, в която се е влюбил безумно. Той шокиран от изненадата, която го очаква на мястото – колибата, в която е живяла Чари, е разрушена.

В това време, Чари е изненадана от мъжете на Атилио Байон, които я залавят с намерението да задоволят най-долните си страсти с нея.

Болката от загубата!

Спасителите, които се занимават с разследване на самолетната катастрофа потвърждават на Рейналдо, че сред труповете е открит и този на Ана Хулия. Болката обхваща Рейналдо.

В действителност, Ана Хулия е оживяла при катастрофата и се намира в тежко състояние в дълбоката селва. Тя трябва да се бори с последни сили, за да оцелее.

В това време, Себастиан се среща с Чари, която е нападната от безмилостните мъже на Атилио Байон и се сбива с тях, за да я освободи.

Междувременно, Баярдо забелязва, че дъщеря му е изчезнала и подозира, че Атилио Байон я е хванал и я държи заключена в имението си. По тази причина, той отчаяно търси начин да я спаси.

Оцелели?!

Изпитвайки ужасна болка, Рейналдо погребва останките, които се предполага, че са на съпругата Ана Хулия. Цялото семейство Габалдон го придружават и му предлагат подкрепата си.

От своя страна, Валерия не може да вземе решение дали да разкаже или не на Рейналдо, че носи детето, което Ана Хулия толкова силно е искала да му дари.

В това време, Ана Хулия се бори в селвата, за да оцелее. Когато силите й са на път да я напуснат, тя е спасена от Баярдо, който дори не подозира как тази загадъчна жена ще промени живота му завинаги.