Обетована земя (Terra nostra)

Втора част

Жулиана се радва като вижда Матео да си играе с момиченцето, което са кръстили Ана; това име е избрала Жулиана в чест на майка си. Минават дни в спокойствие и разбирателство, до момента в който Долорес посещава Антонио, сина на дъщеря й Ортенсия. Тя го разпитва за новото му братче, Хуан, и момчето й дава снимка. Когато се появява Жулиана, Долорес я запознава с внука си.

В имението на Гумерсиндо, Розана отказва да се сближи с Марко Антонио, но когато Анжелика й казва, че ще им гостува, Розана си мисли, че е хубаво да се види отново с него. В пансиона, Жулиана запознава Матео с Антонио и те разговарят за работа. А след това, оставайки насаме с Жулиана, Матео й казва, че е било глупаво да напусне имението без пукната пара и предлага да се върне и да забрави, че му принадлежи по право.

Паола е посетена от родителите й, които са много доволни от идеята на дъщеря им за макаронената фабрика. Анаклето и Инес, които вярват, че дъщеря им се среща със сина на Франческо, казват, че след като има ново занимание, не би било лошо да се сближи с приятния младеж, Марко Антонио. Но в този момент на Паола й писва от подмятанията и открито им заявява, че нейната единствена любов е Франческо.

Гумерсиндо, който не подозира, че Матео се връща в имението, заминава с Анжелика, за да реши някакви делови въпроси. На следващото утро, когато италианецът пристига в имението, Мария дел Сокоро отказва да го пусне да прекрачи прага и само настояванията на Розана я карат да се съгласи. Матео настоява само да види сина си и заявява, че ще се върне някой ден, за да го отведе със себе си. Като научава, че Гумерсиндо го няма в къщата, той оставя адреса си, за да може да се свърже с него. В това време, в пансиона Долорес много страда заради осъзнаването кой е в действителност новия й внук, Хуан, който може да се окаже изгубения син на Жулиана.

Франческо се кара със сина си по повод Паола. Франческо настоява Марко Антонио да не се намесва в личния му живот и накрая признава, че е влюбен в момичето. Но той моли да не отваря дума по този повод. А след известно време, Гумерсиндо и Анжелика го посещават, когато пристигат в града. Марко Антонио съобщава на Гумерсиндо, че Аугусто го е поканил за няколко ден да му гостува в имението, но все още не може да приеме поканата. Той се извинява, че не може да тръгне, но е сигурен, че на Жанет ще се хареса.

Завръщайки се в имението, Гумерсиндо е изненадан, когато Мария дел Сокоро му казва, че Матео е бил там. Независимо че не му харесва посещението на италианеца, Гумерсиндо се съгласява да изпрати всичките пари, които му дължи. Много далеч от там, Антенор вижда, че Жозе Алсео няма да го приеме, казва на Нана, че е взел решение да си тръгне. Синът на Дамян предлага на братовчед си да замине в имението на Гумерсиндо.

Посещението на Марко Антонио променя живота в имението. Младият мъж се опитва да се сближи с Розана, но тя го избягва. Анжелика моли сина на Франческо да не бъде толкова строг към сестра й, тъй като тя е преживяла огромна драма и й трябва време, за да се възстанови.

По време на една от разходките, които си правят тримата всеки ден, Розана дава на Марко Антонио адреса на Жулиана. Той й благодари и е изненадан от това, незабавно заминава за Сан Паоло. Анжелика упреква сестра си за това, което е направила, но Розана толкова силно ненавижда Жулиана, че иска само едно: да си отмъсти на тази жена, която е отмъкнала съпруга. Въпреки че дълбоко в душата си Марко Антонио да съчувства на Жулиана, той е решен да я върне в дома заедно с дъщеря им и моли полицията да отиде за момичето. Пристигането на полицията изненадва Матео и Жулиана. Те отвеждат детето, арестуват Матео, а Жулиана, съсипана от болка, остава в пансиона. Когато идва малко на себе си, тя отива в дома на Франческо, който й разрешава да види дъщеря си. Преди да си тръгне, Жулиана разговаря с Мариана и тя й съобщава, че когато момичето се е върнало в дома, никой няма да обръща внимание на малкия Франсиско.

Матео е освободен и то решава да поговори с Франческо. Банкерът му обяснява, че момиченцето ще бъде по-добре в техния дом, отколкото да живее в нищета с тях. А след това уверява Жулиана, че ще направи всичко възможно да им помогне (на нея и Матео) да живеят добре. Но за тази цел тя трябва да остави дъщеря си в техния дом. Жулиана плаче и не може да се примири с това. Матео я кара да повярва, че така е най-добре за всички.

В имението Бартоло разговаря с Гумерсиндо и му казва, че отиде да купи малко земя. Но независимо от това, че всички се правят на съгласни, семейството не иска Леонора да заминава. Бартоло настоява, но накрая се съгласява да остави съпругата си докато не намери подходящо място. Тизиу и Жозе Алсео пристигат в имението. Гумерсиндо, Мария дел Сокоро и Леонора са искрено радостни от завръщането на момчето. Леонора пита съпруга си дали може да остане и той се съгласява. По-късно, Аугусто разпитва тъста си за отношенията си с Нана и той му казва, че има вероятност Тизиу да е негов син. След дълги съмнения, Матео приема финансовата помощ, която му предлага Франческо. Заедно с приятеля си Амадео, отива в банката да поговори с него. Там научава, че парцелите, които иска да купи, принадлежат на банкера и това не му харесва. Освен това, Франческо предлага да сключат споразумение и да построят върху тези земи къща. Жулиана и Марко Антонио трябва да участват в тази сделка.

Внукът на Долорес се връща в пансиона, защото не може повече да понася караниците между майка му и съпруга й. Изглежда, че основната причина за скандалите винаги е една и съща: съпругът на Ортенсия я ревнува от малкото осиновено момче. Тогава Долорес решава да отиде в дома на дъщеря си и да вземе детето. В разговор с Жулиана, собственичката на пансиона споделя, че вторият й внук е бил осиновен, но лъже, че самата майка е дала момченцето на Ортенсия. Когато Долорес се връща с Хуанито, Жулиана е във възторг от момченцето и предлага помощта си при грижите за него. За да не каже Тонито нищо на никого, Долорес го моли да не говори с никого, особено с Жулиана за това, че детето е осиновено от манастира.

Жанет казва на Мариана, че е уверена в изневярата на съпруга си. Икономката се опитва да я убеди, че нещата не стоят така, но нищо не се получава, Жанет продължава да настоява на своето. Виждайки безпокойството на Нана, Антенор решава да замине за имението и да потърси Жозе Алсео. Когато го намира, бившият управител го моли да го удари с все сила, за да излее своята ярост. Но след караницата между Антенор и Жозе Алсео се сдобряват и решават да се върнат в дома, в компанията на Тизиу. Жулиана се привързва към Хуанито и започва да се страхува, че Ортенсия ще се появи и ще го отведе. И като че ли Ортенсия е прочела нейните мисли, се появява в пансиона, тайно от съпруга си, за да види момченцето, но след това си тръгва, но не взема детето със себе си.

В това време в дома на Франческо Ана отказва да пие изкуствено мляко и Мариана не знае какво да прави.

В пансиона Жулиана казва на Матео, че Хуан ще спи в стаята им, тъй като Долорес има много здрав сън и може да не чуе детето през нощта, ако нещо се случи. А самата Долорес вече е сигурна, че Хуан е именно сина на Жулиана.

Паола и Франческо си уреждат поредната среща, на свещи, в дома на момичето. Тя го пита защо е пристигнал в Бразилия и той й признава, че е трябвало да бяга, защото е убил човек. Паола е смаяна. Франческо й обяснява, че по вина на една жена се сбил с един мъж и в резултат от този бой, мъжът починал. След обясненията му, двамата страстно се целуват и Франческо прекарва нощта с Паола. В това време, Жанет не спира да го чака да се прибере в дома им. На зазоряване, банкерът се прибира и съобщава на съпругата си, че мисли да я напусне и да се премести при Паола. Жанет е напълно разбита. След ден Ортенсия отново се връща в пансиона на майка си, но този път за да остане там, защото е избягала от съпруга си. В имението, Леонора представя на Мария дел Сокоро една италианка, Флоринда, която ще я замести в къщата, когато тя си тръгне. А след това, оставя насаме с момичето, жената на Бартоло я предупреждава да бъде много внимателна с Аугусто, защото той е имал връзка с италианка.

В опита си да разсее Жанет, Марко Антонио я кани да отиде в имението на Гумерсиндо и Жанет се съгласява. Когато пристигат, всички ги посрещат радушно, с изключение на Розана, която отказва да разговаря с тях. Но момичето си променя своето мнение, когато чува как младежа спори на политически теми с Аугусто и Гумерсиндо. Идеите на Марко Антонио са по душа на Розана и тя го моли да продължи да говори. Леонора разговаря с Флоринда и й казва, че е длъжна да се върне на кафените плантации, защото е прекалено млада и красива, за да живее там, заобиколена от толкова много мъже. Момичето се сърди и обижда. През нощта, когато всички в дома на Гумерсиндо спят, съпругата на Матео се среща с Марко Антонио в кухнята и двамата се чувстват много неудобно. Независимо че се разделят и всеки отива в спалнята си, и Розана, и Марко Антонио иска да са заедно. Накрая тя не издържа и отива в стаята на Марко Антонио. Когато влиза при него, тя го пита дали може да остане там, а след бурни и страстни целувки, двамата прекарват нощта заедно. На сутринта младежът казва на Гумерсиндо, че иска да отведе Розана със себе си. Гумерсиндо се съгласява, а Франческо, както се очаква, моли от него ръката на дъщеря му за сина си. Аугусто, след като вижда, че Гумерсиндо забранява на Розана да напусне дома им без формалности, решава да му разкаже какво се е случило през нощта. На Гумерсиндо се налага да се съгласи и да пусне дъщеря си с Марко Антонио в Сан Паоло. Далеч от имението, Амадео и Матео разговарят за проекта, над който работят. Амадео уверява, че земите вече са прехвърлени и не са им нужни много пари, нито много усилия, за да започнат строителство. Матео се съмнява в нещо, но приятелят му го успокоява. Амадео е много щастлив. При него нещата се развиват повече от прекрасно. И не само в работата, но и в личния живот. Той се запознава с Ортенсия и е останал впечатлен от нея. Той решава да се премести да живее в пансиона на Долорес под предлог, че така ще е по-близо до работата си. След като се връща в имението Жанет научава, че Мариана е отвела момиченцето в пансиона при Жулиана и тя не иска да го върне.

Тогава Марко Антонио решава сам да отиде и да върне момиченцето, за да може Розана да се грижи за нея. Но Франческо не е съгласен с него и му казва, че тя няма мляко, а той не мисли да отнема от Жулиана детето, поне докато кърми малката. Когато банкерът отива в пансиона, за да съобщи на Жулиана своето решение, Жулиана искрено му благодари. Марко Антонио носи в дома си първата партида макарони от новата фабрика на Паола и ги дава на Луиза да ги приготви. Той иска да чуе мнението на майка си, защото е много важно за него, но за да не подходи пристрастно, той моли прислужницата да не казва на никого нищо за това от къде са макароните. Независимо от безпокойството на Долорес как ще реагира съпруга на Ортенсия на новината, че тя се е влюбила в друг, Ортенсия и Амадео открито заявява своята любов и решават да живеят заедно. Анжелика съобщава на работниците от плантациите, че следващия път те ще участват равноправно с тях при събирането на кафето. Гумерсиндо е против, но Мария дел Сокоро напълно подкрепя дъщеря си.

След неколкоседмично отсъствие, Бартоло се връща при съпругата си Леонора. Италианецът разговаря с Гумерсиндо за земите, които е купил и за своето ново ранчо. Новините радват собственика на имението, който общува с него като със стар приятел. Мария дел Сокоро и Леонора се сбогуват.

Паола не може повече да крие своите отношения с Франческо и открито заявява на родителите си с кого се среща. По-късно насаме споделя с майка си, че чака дете от него. А след това разговаря за това и с Франческо. Той й казва, че е било прекрасна идея да измисли бременност, за да успокои Анаклето. Щастливото момиче му казва, че това е истината, тя е в положение. Жулиана завежда дъщеря си в дома на Маглиано, защото не може повече да я кърми. В това време Долорес разговаря с Ортенсия в пансиона. Разказва й цялата истина и двете стигат до заключението, че Хуанито е син на Жулиана.

Сега, когато Франческо е напуснал къщата, Жанет се чувства пълновластна господарка, за да наема на работа и да уволнява когото поиска. По тази причина тя решава да уволни Дамян. Той споделя с господаря си за случилото се и той му дава един от гаражите си, за да може да си устрои жилище. А след това Дамян отива в пансиона на Долорес и наема една стая за известно време. Гумерсиндо и Мария дел Сокоро не искат повече да живеят далеч от дъщеря си и за това решават да отидат в Сан Паоло, да си купят там къща. Когато пристигат в имението на Маглиано, съпрузите са много изненадани, когато Мариана им разказва за разрива между Франческо и Жанет. Ортенсия решава да се върне при съпруга си и Дамян й предлага да я откара. По пътя към дома, Антонио, който я съпровожда разговаря с леля си за Хуанито и шофьорът чува, че Хуанито е изгубения син на Жулиана. Връщайки се в пансиона той бърза да разкаже това на Жулиана и тя е преизпълнена от щастие. Тя веднага съобщава новината на Матео. След няколко дена, без да обръща внимание, че Ортенсия се е върнала в пансиона, за да остане там, момичето споделя с Франческо и банкера обещава да й помогне да си върне сина. Марко Антонио също иска да помогне на Жулиана и я придружава при адвоката, който иска всичко да е според закона, Жулиана трябва да подаде иск в полицията, което може да заплаши Жанет с неприятности. След това в доста емоционален разговор, Марко Антонио се кълне на Жулиана, че ще направи всичко възможно, за да й помогне.

След като си купуват нова къща в Сан Паоло, Гумерсиндо и съпругата му, Мария дел Сокоро, се връщат в имението заедно с Розана, която е толкова объркана от отношенията си с Марко Антонио и решава да прекара известно време с родителите си, за да вкара в ред мислите си и чувствата си. В пансиона, Антонио показва на Долорес статия, в която е написано, че Ернандес е починал, освен това е споменато и това, че е срещан в компанията на друга жена. Долорес е много изненадана от случилото се и Антонио й съобщава, че като главен заподозрян за смъртта на Ернандес е съпруга на любовницата му. След това Долорес заедно с Ортенсия отиват в полицията, за да изяснят подробностите и комисар Ериберто им казва, че за сега нищо не е ясно, тъй като заподозрения по това време е бил на път и няма доказателства.

Далеч от имението Леонора споделя с Бартоло, че иска да се върне в имението и отново да помага на Мария дел Сокоро. Накрая италианецът се съгласява с решението на съпругата си и тя си купува билет за влака. В това време, в имението Аугусто се опитва да намери какъв да е повод, за да съблазни Флоринда. Отначало тя малко нервничи, но след това започва да й харесва вниманието, което проявява към нея съпруга на Анжелика, а още повече когато той й се признава в любов и й предлага да избяга, за да живее с него. Жулиана заявява на Ортенсия, е й е известна истината за Хуанито и рано или късно ще се наложи да й върне сина. Отчаяната жена отказва да й върне сина, а когато идва Долорес, Ортенсия й съобщава, че Жулиана знае всичко. А по-късно пристига Антонио и съобщава на майка си и баба си, че полицията е задържала мъжа на онази жена, с която се е срещал Ернандес. Адвокатът Иван Маурисио посещава семейство Маглиано, за да изясни подробности около раздялата на Жулиана и Марко Антонио. Жанет се опитва да измисли история за това, че Жулиана сама е искала да се избави от детето, но Мариана му разказва цялата истина. Така направеното от нея изявление предизвиква горещ спор с господарката и икономката решава да напусне къщата, но единственото, което я вълнува е малкия Франсиско Маглиано. Тя оставя момченцето в манастира и отива да посери Жулиана, за да й разкаже какво се е случило и да й каже, че тя ще се погрижи за детето.

Марко Антонио признава на баща си, че все още не е забравил Жулиана и има съмнения относно своите чувства към Розана. След това отива в пансиона, за да посери дъщеря си, но Матео го заварва в стаята на Жулиана и те се скарват. Гумерсиндо и Мария дел Сокоро се нанасят в новия си дом заедно със сина на Розана и жената казва на съпруга си, че най-вероятно е бременна.

Въпреки че земевладелецът се съмнява в първия момент, след няколко дена се потвърждава и двамата са много щастливи. Адвокатът посещава Ортенсия, за да й съобщи, че ако тя отиде в съда, завинаги ще загуби попечителството над детето. Най-накрая цената решава да даде детето на истинската му майка. Жулиана разбира всичките страдания, които преживява в този момент Ортенсия и й предлага заедно да отгледат детето. Жанет наема нов шофьор, Хосе, и съобщава на Луис, че той напълно е напълно подходящ, защото е бял, а не негър. Анжелика моли Леонора да отиде в Сан Паоло. Когато Бартоло отива да посети съпругата си, не е във възторг от тази идея, но след това му се струва не лоша, освен това Сан Паоло се намира по-близо до неговия нов дом.

Мария дел Сокоро се моли да роди момче. Розана и Марко Антонио спорят за това, което се случва между тях и накрая си признават, че всеки един от тях не е забравил предишната си любов. Аугусто накрая е избран за депутат и той отива в имението, за да съобщи новината на Анжелика и да й благодари за помощта. Той признава, че ако не е била помощта на съпругата му, той никога е нямало да постигне нещо. Дамян и Тизиу посещават Нана и тя предлага на брат си да останат да живеят при нея в Сантос. След известно време на размисъл той се съгласява. В пансиона, Амадео съобщава, че ще се ожени за Ортенсия и че независимо на това, което всички са си мислели, че тя не може да има деца, тя е бременна. Мариана отива да посети Мария дел Сокоро и я моли за работа; тя се съгласява да я вземе. Паола започва да ражда и на бял свят се появява прелестно момиченце. Инес отива да съобщи това на Франческо, който в това време е на работа. Когато се прибира и вижда любимото си дете, той се чувства много развълнуван. След това щастливия и горд баща отива при Марко Антонио, за да му съобщи добрата новина. Той веднага отива да види момиченцето, което Франсиско нарича Аурора. Матео също отива да посети новороденото и след това в пансиона съобщава на Жулиана, че Франческо сияе от щастие. Жулиана му казва, че също е говорила с Франческо и той е обещал да й помогне да посещава малкия Франсиско в манастира. По време на разговора им, Матео й признава, че Франческо е много порядъчен човек и е бил много добър с него. Жулиана е много радостна, защото го обича като баща. Ортенсия казва на Амадео, че е решила да продаде къщата, в която са живели заедно с Ернандес и да вложи парите в стоки и строителен склад. Той я съветва да почака със склада, а да вложи парите си в строителството. Ортенсия не му отговаря веднага, но обещава да помисли върху това. След няколко дена след раждането на детето на Паоло, Нана също ражда. Но Жозе Алсео не е много радостен от новия си брат, защото той е белокож. За да го успокои, Антенор му казва, че когато детето порасне, кожата му ще потъмнее малко. В Бразилия започва опасна епидемия. Гумерсиндо решава да се върне в имението заедно със съпругата си. По време на пътуването, Мария дел Сокоро има контракции и те са принудени да спрат колата. Жената ражда в някакво селце. За щастие, детето е момче, но след раждането Мария дел Сокоро остава съвсем без сили. След като я закарва в дома, Гумерсиндо извиква отец Олаво, който като я вижда в толкова тежко положение, се кани да й даде последно причастие. Но Мария дел Сокоро се оправя и започва да се грижи за детето си. Гумерсиндо организира церемония по кръщаване на детето. Бартоло и Леонора стават кръстници на малкия. Делото за убийството на Ернандес все още не е закрито и Ериберто продължава да подозира Женаро, съпруга на любовницата на Ернандес. Женаро съобщава на комисаря, че за връзката между жена му и Ернандес му е разказал Антонио. Ериберто е оставен на спокойствие и разследването продължава. Използвайки това, че Гумерсиндо е в имението, Матео отива да посети сина си в дома му; той е много притеснен за малкия. Когато той се обръща да си ходи, влиза Розана и между тях се заражда спор. Тя се опитва да го обиди, а той в отговор само я прегръща и целува. След като се връща в пансиона, той моли Жулиана да не му задава въпроси свързани с посещението му, но тя толкова настоява, че той й признава, че се е целувал с Розана, но всъщност нищо не изпитва към нея. От този момент нататък Жулиана се държи все по-хладно и по-хладно с Матео. В отношенията им се появява пропаст.

След няколко дена Розана отива при Матео на работата, за му каже, че той може да вижда сина си, когато поиска. Италианецът й благодари, но мислите му са заети с друго. Когато се прибира в пансиона разстроен от проблемите в отношенията си с Жулиана, той я пита дали тя иска да се разделят. Момичето му отговаря, че връзката им се е разпаднала преди време, но той не е забелязал това. Антонио е извикан в съда да даде показания и когато се връща в пансиона, той съобщава на Амадео, че там са го притискали и са настоявали да се признае в убийството. В това време влиза Ортенсия и Амадео казва, че трябва да отложат този разговор. Жанет решава да направи подарък на дъщерята на Паола.

Тя отива в дома й и носи подарък за детето. Тя се представя като съпруга на Франческо и Инес я гони от къщата. Паола се връща от работа и научава за това. Тя казва, че майка й е постъпила правилно и не трябва да се пуска тази жена в къщата. Жозе пита Жанет къде да я откара и тя отговаря да я закара където поиска, а той й казва, че няма нищо против да я заведе в неговата спалня. Тя е много изненадана, но се прави, че не е чула това. Жулиана моли Матео да си потърси друга спалня. В имението на Маглиано, Марко Антонио съобщава на майка си, че е решил да помогне на Жулиана при възпитанието на дъщеря им. След това той отива да посери Жулиана, която все още е негова съпруга и й дава пари за детето. Жулиана му разказва какво се е случило между Матео и Розана. Марко Антонио й благодари за информацията и й казва, че все още я обича, независимо от всичко. Когато той си тръгва, Жулиана признава на Долорес, че се разкайва за това, че е напуснала съпруга си и е тръгнала с Матео. Марко Антонио се прибира в дома си. Споделя с майка си, че е решил да върне Розана в дома й, защото тя кокетничи с Матео. Когато Гумерсиндо научава за неговото решение, той разпитва какви са причините за поведението му. Марко Антонио казва, че дъщеря му сама ще му обясни.

Гумерсиндо разпитва дъщеря си защо Марко Антонио я гони. Розана го уверява, че няма причина за това и Гумерсиндо толкова се ядосва, че я гони. На следващия ден все пак й позволява да се върне с тях в имението, но моли Мария дел Сокоро да разбере какво се е случило. Розана признава на майка си, че все още обича Матео и че са се целували, но Марко Антонио някак е разбрал. Гумерсиндо научава това. Нарежда на Мариана и Жуерналио да пускат в имението Матео и да не позволяват на Розана да излиза. Караниците между Матео и Жулиана зачестяват. Този път причината за спора им е Матео, който се ядосва на това, че Марко Антонио е оставил пари за дъщерята му. Жулиана е разочарована от неговото поведение и му казва, че не иска повече да живее с него. Тя си тръгва, оставяйки след себе си Матео разбит и самотен. Проблемите се задълбочават, когато една вечер Матео се прибира в дома пиян. Следващия път той настоява Жулиана да върне парите на Марко Антонио, а тя отказва. Тогава я удря толкова силно, чак до кръв. Франческо научава за проблемите на Жулиана и Матео. Той обещава на Жулиана да й потърси работа. Паола предлага на Жулиана да работят заедно в нейната фабрика. Антонио отново е извикан от комисаря и Ериберто го моли да предаде на Амадео, че иска да поговори с него. Една нощ Жанет излиза от стаята си и решава да отиде при Жозе, но в последния момент размисля. На следващия ден Жанет отива на покупки, а след като се прибира в дома, моли Жозе да отнесе пакетите в стаята си, надявайки се да се случи нещо. Но нищо не се случва. Амадео е нервен, но все пак отива при комисаря. Ериберто го притиска и се надява да намери доказателства, които могат да помогнат за разкриването на убийството. Комисарят извиква и Ортенсия да даде показания. Матео научава, че Жулиана е започнала работа с Паола и не е доволен от това. Той й казва, че ако се върне при Марко Антонио, ще го убие.

Гумерсиндо се опитва да убеди отец Олаво да остане свещеник, но той се отказва от сана си. В началото всички са изненадани като го вижда без свещеническите си одежди, но след това привикват. Един път, когато Гумерсиндо посещава бившия свещеник, споделя с него, че иска да изпрати Розана в манастир. Олаво възразява, че това не е добра идея. Амадео казва на Ортенсия, че Матео е престанал да му върши работа като съдружник. Матео научава за това и в отчаянието си отива при Жулиана. От съжаление тя му позволява да остане при нея, но след няколко дена му съобщава, че е решила да живее сама.

В това време, Франческо научава, че синът му все още обича Жулиана. Решава да му помогне и да направи така, че тя да напусне пансиона. Бартоло и съпругата му са щастливи в новия си дом.

Една нощ, Жозе излиза в градината да се разходи, с надеждата да срещне там Жанет, но нея я няма. Той се обръща, за да се върне в стаята си, но някой го извиква. Това е Луиза. На сутринта бившата съпруга на Франческо казва на шофьора, че иска да се разходи и той я откарва в селото. Там, при езерото, страстният им разговор завършва с целувка. Жозе я прегръща и я моли да отиде през нощта в стаята му, той ще я чака. Франческо предлага на Жулиана да се премести по-близо до фабриката и тя се съгласява. Когато тя казва на Матео за своето преместване и за края на отношенията им, той остава с разбито сърце. Анжелика признава на Розана, че винаги е била влюбена в Матео, но сега е готова да помогне на сестра си да си върне съпруга. През нощта Жанет решава да отиде на срещата с Жозе. Като отива при него, казва, е се бои, но се гордее от себе си, защото се е решила на тази крачка. След страстна нощ, Жанет се опитва да приеме всичко като шега.