Желязната дама (Soy tu dueña)

145 серия

Ивана се опитва да измами Илуминада, за да се измъкне от имението!

В „Лос Каскабелес“, Валентина пита комендант Толедо какво ще стане с Ивана. Толедо ѝ отговаря, че има заповед за задържане и прехвърляне в столичен женски затвор.

Ивана чува разговора на Валентина и Толедо и извиква на Илуминада да я освободи. Тя, обаче, не смята да изпълни настояванията на Ивана. Тогава Ивана се преструва, че ѝ е прилошало и припада. Илуминада влиза, за да провери какво става. В този момент Ивана става и я изблъсква. Илуминада пада в безсъзнание, а Ивана се възползва от момента, за да избяга.

В клиниката на Сан Педро, комендант Толедо посещава Самарипа. Казва му, че знае, че името му е Урсуло Бараган и трябва да отговаря за всички обвинения, повдигнати срещу него. Разследван е за използването на фалшиво име и узурпирането на професия, за да навреди на Хосе Мигел.

В имението Монтесинос, Леонор пита за Хосе Мигел. Хуан съобщава, че Росендо е умрял при експлозия в мината.

В това време, Валентина получава обаждане от Моисес, който ѝ разказва, че Ивана се е опитала да осребри един чек предния ден и като че ли не е имала търпение да го осребри. Валентина изглежда притеснена.

Като се прибира в „Лос Каскабелес“, Габриела влиза отчаяна в стаята на Валентина и я пита дали Ивана е там. Исабел отговаря, че е в стаята си. Илуминада я извежда от заблуждението като ѝ съобщава, че Ивана е излязла.