Желязната дама (Soy tu dueña)

140 серия

Леонор и Сабино успяват да спасят Валентина!

Издирването на Валентина продължава. Хосе Мигел иска да влезе в къщата на Росендо, но следователят отбелязва, че имат нужда от заповед от съдия. Хосе Мигел му отговаря, че не може да повярва, че по негова вина и на бюрокрацията, Росендо ще постигне своето. Хосе Мигел продължава да обижда следователя и той го задържа за неуважение към властта, която представлява.

Следователят затваря Хосе Мигел, който е бесен и настоява да го освободи веднага.

На друго място в Сан Педро, Росендо поръчва на адвокат Самарипа да взриви бомбата, която е заложил в тунелите, за да си помислят всички, че той и Валентина са останали затрупани под отломките.

В това време, в „Лос Каскабелес“, Исабел намира писмото и монетите, които Росендо е оставил на Ивана. Като се изправя пред нея, Ивана отрича всичко, но Исабел зачита писмото на глас нещо в смисъл, че ако продължава да го забавлява в леглото на братовчедка ѝ, може да живее като кралица. Ивана не знае какво да каже.

Накрая, Леонор приема да помогне. Тя и Сабино откриват Валентина. Леонор ѝ крещи и я удря в опитите си да я събуди преди Росендо да се върне, за да може да я изведе от там. За нещастие, не успява да я свести и двамата решават да я изнесат от там.

По-късно, Леонор и Сабино успяват да изведат Валентина от мината. Слагат я върху един кон, с който трябва да я отведат в къщата. Сабино я моли да се откаже.