Желязната дама (Soy tu dueña)

133 серия

Хосе Мигел напуска имението Монтесинос и се среща с Валентина!

В имението Монтесинос, Леонор казва на Хосе Мигел, че е време Ивана да напусне дома им. Хосе Мигел ѝ напомня, че самата тя не е пожелала да отпратят по-рано Ивана. Леонор му отговаря, че вече е променила мнението си.

След това, Хосе Мигел съобщава на Леонор, че този, който ще си тръгне от къщата, ще бъде той. Ивана, обаче, успява да направи своя ход като заплашва, че ако го направи, на неговата съвест ще лежи смъртта на двама души: нейната и на детето ѝ. Хосе Мигел е решен – няма да ѝ позволи да го шантажира. Ивана не отстъпва и му повтаря, че ако той си тръгне, тя ще се самоубие.

На друго място в Сан Педро, Росендо казва на адвокат Самарипа, че е много доволен, защото през нощта Господарката няма да спи в Лос Каскабелес, а с него.

В това време, в къщата, Валентина моли Хосе Мигел да я люби за последен път. Страстта между тях е запалена и двамата се отдават на силните си чувства, безкрайно щастливи.

От друга страна, Ивана пита следователя какви са резултатите от изследването на дрехите на Росендо. Следователят ѝ отговаря, че е станало ясно, че кръвта върху дрехите на Росендо е т Насарио.

По-късно, Ивана, която е наясно, че Валентина е била с Хосе Мигел, заявява на братовчедка си, че я мрази, винаги я е мразила и винаги ще я мрази.