Желязната дама (Soy tu dueña)

131 серия

Илуминада и Кристина откриват тялото на Бенита!

Бенита пада през балкона, блъсната от Ивана и умира мигновено. Крисанта и Илуминада откриват тялото. Бедната Илуминада, едва понася мъката. Тя тръгва да търси Валентина, за да ѝ съобщи лошата новина.

Малко след това, Ивана пристига в имението „Монтесинос“. Леонор я пита какво се е случило. Ивана отбелязва, че ѝ е прилошало, но Леонор остава с впечатлението, че е станало нещо много лошо.

В това време, Росендо се пита какво е направила Бенита на Ивана, за да посегне на живота ѝ. На мига му идва идеята, че Валентина ще има нужда от мъжко рамо, на което да поплачи за смъртта на бавачката си. Той не смята да пропусне тази възможност.

В Сан Педро, Илуминада пристига на църковната сватба на Сандра и Фелипе. Младата жена разказва на Хосе Мигел какво се е случило. Орасио ги пита защо са разстроени. Хосе Мигел му отговаря, че бавачката на Валентина е умряла, докато се опитва да утеши Илуминада. Валентина най-накрая разбира какво казва и се изпълва с болка.

В друга част на Сан Педро, Росендо се сблъсква с Алонсо, който му казва, че само се прави на смешен пред Валентина. Той отбягва удар и когато се кани да удари отново, отбелязва, че би му харесало да му „разкраси“ лицето. Росендо го предизвиква и двамата се сбиват.

Следователят споделя с Фелипе, че след като е разгледал тялото на Бенита, не би отхвърлил идеята, че става дума за убийство.

В края на деня, Валентина облича Бенита в бяло и я подготвя за погребението. Тя страда безутешно за смъртта ѝ и не спира да ѝ говори.