Желязната дама (Soy tu dueña)

99 серия

Силни сблъсъци!

Хосе Мигел пита Ивана какво има или е имал Алонсо с нея. Ивана му отговаря, че никога не е имала нищо общо с него. Хосе Мигел се вбесява на очевидните лъжи на Ивана.

Фелипе предава на Илуминада резултатите от лабораторните изследвания, които са направили на ризата на Росендо. Фелипе ѝ обяснява, че откритите петна са от човешка кръв.

Отец Вентура помага на Ернесто, Габи и Исабел като разговаря с хората от селото по време на литургията, за да ги убеди, че децата трябва да посещават училище. Хората, обаче, не им вярват и започват да крещят, бунтуват се, защото вярват, че ги лъжат. Появява се Валентина, за да поговори с тях. Моли ги да се възползват от възможността, която им се предоставя. Иска от тях прошка, ако някога се е държала несправедливо. Тя настоява децата им да се откажат да работят, за да могат да получат по-добро бъдеще. Използва като аргумент, че ако не ги пуснат да посещават училище, няма да навредят на нея, на най-ценното, което имат – децата им.

Росендо отива при Леонор, за да поиска да го назначи за управител на имението Монтесинос.

Хосе Мигел настоява да потърси Арселия. Отива в дома ѝ и чука на вратата. Тя го гони, но Хосе Мигел ѝ заявява, че няма да си тръгне, докато не говори с нея.

Хосе Мигел открива часовника на бащата на Валентина в дома на Арселия. Пита я кой ѝ го е дал и потвърждава, че единственият човек, когото познава в Сан Педро, е Леонор.