Желязната дама (Soy tu dueña)

42 серия

Хосе Мигел се обяснява в любов на Валентина!

Валентина е шокирана и казва, че не може да се влюби в Хосе Мигел, тъй като не иска някой мъж отново да я нарани. Бенита предполага, че може би с него тя ще открие истинското щастие.

Хосе Мигел доста развълнуван споделя с Федерико, че е опознал Валентина, жената, в която е безумно влюбен и не смята да се отказва от нея.

Илуминада моли Росендо на напусне дома на Крисанта и да не я притеснява повече. Росендо отбелязва, че има жени, които биха били очаровани, ако той живее с тях. Илуминада му отговаря, че тя не е сред тези жени. Росендо реагира гневно и я дръпва за едната плитка. Илуминада му казва, че според слуховете, той е влюбен във Валентина, но според нея, Валентина никога не би му обърнала внимание.

Сандра признава пред Фелипе, че преди няколко дни е скъсала с годеника си и е депресирана. Тя забелязва недалеч Орасио и като вижда, че се приближава, целува Фелипе по устата.

Алонсо отива при детектив Толедо и му заявява, че той няма нищо общо с убийството на Оскар. Детективът го предупреждава, че вдовицата на Амудия няма да миряса, докато не изясни напълни обстоятелствата около смъртта на съпруга си и да накара виновника да си плати. Алонсо му казва, че той също иска да разбере кой е убиеца. Толедо не му вярва, впечатлен от неговото хладнокръвие или цинизъм.

Хосе Мигел търси Валентина и я пита какво ѝ става, защо бяга и защо не иска да говори с него. Валентина му отговаря, че няма за какво да говори с него. Хосе Мигел ѝ казва, че я обича и че, може и да греши, но знае, че тя също изпитва нещо към него. Двамата се целуват страстно, докато Ивана, добре прикрита, ги наблюдава, изпълнена с ревност. Ивана си казва, че Хосе Мигел трябва на всяка цена да бъде с нея.