Желязната дама (Soy tu dueña)

30 серия

Хосе Мигел разкрива една тайна!

Бенита се опитва да убеди Валентина да промени поведението си и да прояви уважение към личността си. Пита я дали смята, че „пеплянката“ ще бъде добре със семейството си.

Филаделфио пита Росендо дали е вярно, че е влюбен във Валентина. Росендо замълчава. Бенита чува всичко.

Исабел казва на Валентина, че трябва да отиде в църквата и да поговори с отец Вентура. Валентина експлодира и казва, че нейната вяра е умряла и не смята да обсъжда нещата си със свещеник, защото ѝ е писнало всеки да ѝ казва какво да прави. Валентина твърдо заявява, че сама е избрала този начин на живот и така смята да живее.

Леонор разпитва Ивана и се интересува дали наистина се интересува от нейния син Хосе Мигел. Ивана бърбори, а в това време Леонор си помисля, че може да я използва за своите планове.

Валентина казва на Фелипе, че те не могат да бъдат приятели, тъй като е решила твърдо да загърби всичко и не смята да се връща към миналото.

Леонор и Хосе Мигел се скарват. Тя му казва, че не може да им обърне гръб, когато най-много имат нужда. Хосе Мигел отбелязва, че майка му няма нужда от никого и Леонор го контрира като му напомня, че Федерико има нужда. Леонор разкрива пред Хосе Мигел, че баща му е болен и му остава много малко живот. В първия момент, Хосе Мигел не ѝ вярва и ѝ казва, че няма да допусне да го шантажира. Леонор, обаче, го пита дали наистина вярва, че може да излъже за нещо толкова сериозно като живота на баща му. Хосе Мигел пита колко време остава на Федерико.

Валентина отива на гроба на Насарио и оставя една свещ, като обещава, че неговата смърт няма да остане ненаказана, че ще открие виновника и ще го накара да си плати за престъплението. Това е всичко, което може да направи за него.