Желязната дама (Soy tu dueña)

23 серия

Сблъсъци с Росендо!

Ивана се разстройва и си изважда собствени заключения от думите на Исабел за това, че сърцето ѝ принадлежи на мъж, който, обаче, не е бащата на Ивана. Тя се изправя срещу Ернесто и му заявява, че накрая всичко е излязло наяве. Обвинява го, че зад фасадата на уважаван мъж се крие един лицемер и циник. Настоява Валентина да го уволни. Валентина не разбира какво става с Ивана и настоява за обяснение. Ивана ѝ отговаря, че тъкмо е научила, че Исабел и Ернесто са любовници.

Валентина влиза в кухнята, точно в момента, когато Росендо заплашва Илюминада, казвайки ѝ, че няма да се освободи от него, защото Валентина дава заповедите и ако иска, може да я заплашва и да я направи своя. Валентина го прекъсва и го пита дали е сигурен в това, което казва и дали се смята за по-голям мъж, отколкото е.

Валентина иска да излезе, а Росендо тръгва след нея. Когато се кани да се качи на коня си, Росендо я задържа. Валентина му удря шамар с камшика си и го предупреждава да не я докосва никога повече.

Хосе Мигел отива в „Лос Каскабелес“, за да търси Валентина. Ивана го приема и го уверява, че ѝ е много приятно да го види отново. Кани го да седне и го пита дали ще се забави с Валентина, защото тя иска Хосе Мигел да я научи да язди, както ѝ е обещал. Хосе Мигел ѝ обещава след като приключи разговора с Валентина, да се види с нея.

Крисанта иска Илюминада да се върне в дома. Двете се скарват. Валентина се намесва в караницата им. Разплакана, Илюминада умолява Валентина да не позволява на Крисанта да я отвежда. Тя, обаче, настоява, че е нейна майка и трябва да я слуша. Валентина кара Крисанта да я пусне и настоява да я послуша.