Желязната дама (Soy tu dueña)

16 серия

Валентина се обявява за „Господарката“!

Валентина заявява на Росендо, че сега, когато е пристигнала, тя поема управлението на имението.

Ивана пробва едно палто на Валентина. Бенита забранява на Ивана да използва дрехите на братовчедка си. Ивана се разгневява и признава, че я мрази. Бенита отбелязва, че едва ли я мрази повече от Валентина.

Лицемерно, Росендо се извинява на Валентина, която му нарежда да напусне къщата.

Бенита уверява Исабел, че няма никакви новини от Валентина от един месец, сигурно е отишла в имението.

Валентина разказва на Илюминада, че е идвала в имението, когато е била малка и не си спомня почти нищо. Моли я да ѝ покаже основните спални. Валентина се ядосва като вижда вещите на Росендо в спалнята. Тя хваща нещата на Росендо и ги изхвърля през прозореца, за удивление на работниците.

Фелипе моли Ивана да изясни пред Толедо своето участие в престъплението на Оскар. Тя му казва, че е в бутика, за да пробва сватбени рокли. Ивана целува Фелипе със страст и го съблазнява.

Валентина е изненадана от силна буря, която успява да я изплаши. Затваря прозорците, когато чува силен звук. Тя отива към вратата, взима един свещник и излиза от стаята.

Нарда казва на останките на Оскар, че го мрази заради предателството му и заради голямата празнина, която ѝ е оставил.

Валентина пита кой се разхожда из двора на имението. Росендо я хваща за ръката, с която държи свещника. Тя го изпуска на земята и се изплашва. Росендо ѝ отговаря, че е дошъл, за да прибере нещата си и да види дали може да ѝ помогне с нещо. Тя му нарежда да се махне и да не се връща в къщата.

Валентина излиза навън и се изправя срещу бурята. Тя се обявява, за Господарката.