Желязната дама (Soy tu dueña)

11 серия

Нарда удря шамар на Ивана!

Ивана казва на Бенита, че трябва да имитира болката си, но за Бенита, всичко, което тя е направила, е лошо.

Ивана се опитва да изкопчи от Валентина защо е скъсала с Алонсо. Тя ѝ казва, че трябва да е доволна, защото след като е послушала съвета ѝ, се е скарала с Алонсо и за това са отменили сватбата.

Ернесто коментира, че е влюбен в Исабел, но любовта му към нея няма бъдеще. Отец Хустино го съветва да рискува и да разкрие чувствата си пред нея, или никога няма да разбере какво изпитва тя към него.

Нарда е убедена, че Ивана има нещо общо със смъртта на Оскар. Алонсо настоява, че не е било така и я съветва да не споменава пред Толедо, когато я разпитва.

Разплакана, Валентина прегръща Бенита – тя е отчаяна от идеята, че може да не види Алонсо никога повече. Тя го обича с цялата си сърце и не иска да го изгуби.

Ивана предлага на Исабел да убеди Валентина да прости на Алонсо. Исабел смята, че това е нещо от сорта на конспирация срещу Валентина. Ивана излиза, за да отвори вратата, а Исабел върви след нея. Нарда удря шамар на Ивана за това, че е спала с Оскар и още една – защото го е убила. Извиква ѝ, че е убийца. Нарда уверява Исабел, че Ивана е никаквица. Ивана го отрича и изгонва Нарда.

Бренда желае Алонсо да се запознае с детето си. Заплашва да го заведе в църквата в деня на сватбата му и му оставя снимка на детето върху бюрото.

Ивана разказва на Валентина какво се е случило с Нарда. Валентина ѝ обяснява, че всеки трябва да се справя сам с грешките си.

Толедо моли Нарда да даде показания. Тя сътрудничи във всичко. Тя ги уверява, че любовницата на Оскар го е убила.

Алонсо моли Валентина да поговорят, дори да е за последен път. Бенита отбелязва, че Алонсо има право. Тя не бива да се притеснява за семейството си, защото те могат да живеят другаде, а най-малкото трябва да ги използва като претекст, защото се съмнява в любовта си към Алонсо.

Ивана моли Фелипе да се виждат всеки ден. Тя смята, че ще свърши до седем и го моли, ако Исабел попита, да ѝ каже така.

Ивана уверява Исабел, че е оставила Оскар, защото той е бил женен мъж. Исабел ѝ казва, че дори Валентина да не се омъжи, те ще се преместят. Ивана заявява, че никъде няма да ходи.