Желязната дама (Soy tu dueña)

5 серия

Ивана измисля, че е любовница на Оскар!

Валентина прочита бележката на Ивана, в която се споменава, че се срамува заради това, че е предала хората, които най-много обича и всичко заради един мъж, който не си заслужава. Валентина е решена да накара Ивана да ѝ обясни всичко. Ивана измисля, че мъжът, с когото се среща, че Оскар. Валентина се възмущава, а Ивана я умолява да не прави нищо, защото ще причини по-големи проблеми. Моли я да не казва на никого.

Фелипе споменава на Габриела, че Ивана е направила опит за самоубийство.

Алонсо отива да посети Ивана. Тя го уверява, че ако беше умряла, Исабел е щяла да каже на всички какво е имало между тях. Той я излъгва, че двамата ще бъдат завинаги. Исабел влиза и ядосана, изгонва Алонсо. Валентина чува виковете и пита Исабел защо гони по този начин нейния годеник. Исабел се оправдава, че Ивана не е в състояние да приема посетители.

Алонсо кани Валентина на театър и вечеря.

Притеснена, Габриела казва на Фелипе, че има съмнения относно самоубийството на Ивана. Настоява да не говори отново с нея, защото тя е влюбена в него и го моли да си върви. Фелипе ѝ казва, че самият той я обича като приятелка.

Бенита занася закуската на Ивана и открива, че тя не е в леглото си.

Ивана се среща с Оскар в един ресторант и го целува по устните. Тя го моли да каже на Валентина, че двамата имат любовна връзка, ако го потърси братовчедка ѝ. Той приема.

В това време, Валентина и Алонсо са в колата му. Оскар му се обажда и го моли да му преотстъпи апартамента му. Той приема. Валентина се ядосва като научава, че Оскар ще заведе своя приятелка в апартамента на Алонсо и настоява да я върне в дома ѝ. Той отказва и тя се опитва да слезе от колата. Накрая Алонсо приема да я откара до дома ѝ.

Ивана и Оскар имат много страстна среща. Тя му напомня, че не бива да споменава за това на Алонсо.

Валентина пита Ивана от къде идва толкова късно, когато се прибира през нощта. Ивана я лъже, че е ходила при Фелипе, за да му благодари. Валентина я разобличава в лъжа и двете започват да се карат. Ивана се преструва на разкаяла се и ѝ съобщава, че е била с Оскар, за да скъса с него.

Отец Хустино казва на Исабел, че ако Ивана направила опит да се самоубие, то е било за нещо много сериозно. Моли я да използва информацията, с която разполага.

Оскар излъгва Нарда, че е имал дълга среща в офиса на един клиент и предпочита да си лягат.

Валентина съобщава на Исабел, че Ернесто няма да идва често, защото ще дава докладите на Алонсо.

Алонсо обещава на Валентина да не дава повече апартамента си на Оскар.

Исабел забелязва депресията на Ернесто. Настоява да разбере какво не е наред.

Възмутена, Исабел съобщава на Валентина, че Алонсо е уволнил адвокат Галеана. Валентина остава объркана.