Капризи на съдбата (Sortilegio)

80 серия

Мария Хосе споделя с Алекс, че не ѝ допада идеята на дядо ѝ да я види омъжена!

Порфирио е в леглото си, блед и изпит. Казва на Хорхе, че му остава много малко време живот. Той знае, че дните му са преброени и е загрижен Сандра да се ожени преди да умре, за да може да подпише завещанието си.

Ернан моли Алехандро да бъде много внимателен, тъй като ако го разкрият, може да му причинят какво ли не, за да се отдалечи от Мария Хосе. Освен това коментира, че състоянието на Сандра се влошава все повече.

Алехандро мили, че ще си върне Мария Хосе вечерта, когато ще отидат на вечерята, на която я е поканил. Той е убеден, че в някой момент тя ще си спомни.

Мария Хосе разказва на Алекс за дядо си. Казва, че на пръв поглед той изглежда жесток, но не е такъв, тъй като дълбоко в душата си той е нежен и очарователен. Споделя, че я боли от това, че не е в добро здравословно състояние и единственото, което не ѝ харесва е идеята, от която дядо ѝ е обсебен – да се омъжи. На мига, Алекс се предлага като кандидата, когото търси. Тя му казва, че е невъзможно, защото тя е болна, изгубила е паметта си и не си спомня нищо от миналото. Предполага, че може да е била лош човек. Той я гледа с любов и ѝ казва, че не го интересува, защото я обича такава, каквато е.