Капризи на съдбата (Sortilegio)

48 серия

Алекс съобщава, че ще се развежда!

Алекс се опитва да убеди Мария Хосе, че най-добрият начин да запази наследството, което му е оставил баща му, е двамата да се разведат. Отчаяна, тя казва, че щеше да е по-добре да я беше оставил да умре.

Бруно иска да научи местонахождението на Роман Виявисенсио, зетят на Антонио Ломбардо. Той иска да научи всичко за него, за да види как може по най-добрия начин да накърни репутацията на семейство Ломабрдо.

Адвокатът обяснява на Алекс и Мария Хосе, че единственият начин всичко да стане бързо е експресен развод, но това може да стане само в столицата. Алекс пита след колко време ще бъдат разведени. Адвокатът отговаря, че ако е по взаимно съгласие, до месец всичко ще е готово.

Чучо и Педро виждат Ерик да влиза в къщата и казват на шофьора на таксито да ги изчака. Слизат и се отправят към къщата. Чучо поглежда през един от прозорците. Във вътрешността се вижда Мече, която плаче, прегърнала Габриел. Чува се почукване на вратата. Те разбират, че е Чучо. Много са доволни от това.

Бруно разговаря по телефона с Катя. Тя му съобщава, че Алекс и Мария Хосе са излезли заедно при някакъв адвокат, но не знае подробности. Бруно затваря ядосан.

Ерик се прибира в дома си. Той се изплашва като вижда вратата отворена. Той влиза и търси Мече и Габриел. Той разбира, че двамата са се измъкнали.

Мария Хосе приготвя един куфар. Влиза Алекс и я прегръща нежно. Тя е много притеснена, че семейството му няма да е доволно от намерението му да остави цялото им богатство на нейно име. Той я уверява, че ѝ вярва така, както вярва на себе си.

Алекс, Мария Хосе, Виктория и Фернандо вечерят. Алекс съобщава, че ще се развеждат. Всички са изненадани. Той им казва, че така изпълнява дадената на Бруно дума.