Капризи на съдбата (Sortilegio)

45 серия

Алекс иска да разобличи Бруно!

Педро казва на Мария Хосе, че е в Мерида и иска да се видят, за да ѝ обясни положението на Мече... Педро пристига в дома на семейство Ломбардо. Есекиел се качва, за да съобщи на Мария Хосе, че е пристигнал. Паула се появява и се изненадва да види Педро в Мерида. Пита го да не се е случило нещо лошо. Той отговаря утвърдително.

Педро разказва на Мария Хосе и Паула, че човекът, когото е блъснала Паула, е добре и че Ерик е убедил Мече да накара Габриел да се представи за жертвата. Предполага, че това е станало по заповед на Бруно.

Адвокат Киньонес съобщава на Алекс и Фернандо, че Бруно вече е представил пред съдия желанието си да бъде признат като син на Антонио Ломбардо и че след това ще поиска оспорване на завещанието. Предупреждава ги, че процесът може да продължи няколко години преди Бруно да получи удовлетворителен отговор. Алекс се изненадва и пита адвоката каква карта може да крие Бруно.

Катя съобщава на Бруно, че адвокат Киньонес е ходил при Алекс. Бруно ѝ е благодарен.

Алекс моли Фернандо да се опита колкото се може по-скоро да открие къде е съдията, който се предполага, че го е оженил за Мария Хосе, за да го принуди да каже, че Бруно е фалшифицирал подписа му на документа за граждански брак и така да докаже, че Бруно е престъпник.

Ерик разказва на Бруно, че не е много сигурен, но може би Мече ще започне работа в дома на семейство Ломбардо. Бруно не иска да поема рискове, за това го моли да убие нея и брат ѝ Габриел.

Улисес си сервира няколко чаши, когато изненадващо се чука на вратата. Той се чуди кой е и пита. Ракел, изпаднала в истерия, настоява Улисес да отвори вратата. Роберто чува, че е Ракел и казва на Улисес да отвори, а той ще остане в спалнята. Ракел се опитва да отиде направо в спалнята на Улисес, но той я спира и я излъгва, че е с една проститутка, а е прибегнал до услугите на такава жена, защото тя, Ракел, е била много взискателна и в лоши настроение, а на него това не му е харесало. За това ѝ предлага да сложат край на връзката си.

Грегорио разказва на Ерик, че Алекс е ходил да търси Мече и Габриел, но те не са били вкъщи. Пита го какво става и Ерик го излъгва. Мече и Габриел са завързани на задната седалка и Ерик им нарежда да не говорят.