Капризи на съдбата (Sortilegio)

8 серия

Мария Хосе се среща лице в лице с Алекс и без малко да припадне!

Алекс се сбогува с Чучо и като благодарност му подарява часовника си. Моли го, ако има нужда от нещо, ако с нещо може да му помогне, да не се колебае и веднага да му се обади. Той си тръгва в компанията на Ернан и Фернандо.

Виктория упреква Паула, защото не е предупредила по-рано, че Мария Хосе се е върнала в Саки. Паула е отчаяна и моли да я пуснат да си отиде. Тя казва на Бруно, че отива за Мария Хосе.

Мария Хосе влиза в апартамента си и е изненадана да завари там Бруно, който ѝ казва, че трябва да се върне незабавно. Тя е решена да се не връща никога и предпочита да влезе в затвора. Бруно ѝ напомня, че неговото семейство има много пари и може да я унищожат. Той ѝ показва фотомонтажи, които е сложил в салона. Бруно ѝ заявява, че трябва да тръгнат колкото се може по-скоро. Ужасена, Мария Хосе няма друг избор освен да приеме.

Хеликоптерът с Алекс пристига в къщата и всички излизат да го посрещнат. Виктория го прегръща развълнувана. Ракел също е много развълнувана. Паула, която се крие, наблюдава посрещането на Алекс. Семейството влиза в къщата, а Паула не знае какво да прави.

Ернан казва на Виктория, че не му харесват белите петна в паметта на Алекс и настоява да го подложат да някои изследвания.

Алекс вижда вестника от деня на предполагаемата му смърт и вижда снимка на Мария Хосе. Той казва на Виктория, че е много притеснен, защото не си спомня нищо за това – нито за Мария Хосе, нито за сватбата, а още по-малко за това, че са я направили тайно. Виктория разказва, че Мария Хосе си е тръгнала, защото се е чувствала много зле и че Бруно е отишъл за нея. Тя му разказва, че Бруно е разследвал в Саки и всичко е наред – той наистина е женен за нея.

Бруно и Мария Хосе пристигат в дома на семейство Ломбардо. Тя слиза от колата и без да го чака влиза в къщата. Алекс излиза от кабинета и се насочва към стълбите, когато Мария Хосе влиза и двамата се изправят лице в лице. От изненадата, тя почти припада и Виктория ѝ помага.