Капризи на съдбата (Sortilegio)

1 серия

Виктория признава на Самуел, че е бременна!

Преди 32 години в град Мерида, Юкатан, Виктория съобщава на Антонио, че е бременна. Той ѝ казва, че двамата трябва да се разведат с половинките си, за да създадат заедно семейство. Тя разговаря със Самуел, съпруга ѝ, който ѝ казва, че не е възможно тя да е бременна, защото той е стерилен. След това я пита дали си има друг. Виктория потвърждава и разкрива, че това е най-добрия му приятел, Антонио Ломбардо.

Самуел упреква Антонио за това, че е предал доверието и приятелството му. Той го съветва да забрави за Виктория и за това дете, което тя очаква. Дори се осмелява да го заплаши със смърт, ако отново се появи близо до съпругата му.

На следващия ден, Фелипа, прислужницата, съобщава на Антонио, че Виктория и Самуел за заминали неочаквано за Европа без да кажат къде точно.

Месеци по-късно, в една европейска болница, Виктория ражда близнаци – Бруно и Ракел. Самуел я уверява, че ще ги обича като собствени деца.

Четири години по-късно... един гинеколог съобщава на Антонио и Адриана добрата новина, че най-накрая ще станат родители, но ги предупреждава, че бременността няма да е никак лека и тя ще трябва много да се пази.

От друга страна, Самуел се разболява тежко и на смъртния си одър моли Виктория да се върне в Мексико след като той умре и да потърси Антонио. Той също така я моли да се омъжи за него, ако той все още иска това, защото би било справедливо да се събере с Бруно и Ракел, които носят неговата кръв. Той ѝ благодари за обичта и саможертвите през всички тези години.

Две години по-късно, Виктория се връща в Мексико. Антонио научава за това и отива да я търси. Той ѝ казва, че никога не е желал смъртта на Самуел. Той смята, че съдбата се е заела да ги събере и я уверява, че никога не е преставал да мисли за нея. Виктория признава, че и с нея се е случило същото. И няколко месеца по-късно двамата се женят. Пред всички гости, Антонио признава своите три деца – освен близнаците и сина му Алекс.