Сто години сън (O Tempo Não Para)

154 (последна) серия

Финал!

Нова пречка се появява пред Самука и Марокас: изолационното стъкло на Криоте, през което единствено могат да се виждат. Те не подозират, че Марокас е станала опитно зайче за Петра, която се кълне, че е открила опасен вирус в младата жена. Докато е в изолация, тя става жертва на нов план на Бетина и Лусио, който вярва, че момичето от миналото е виновно за смъртта на близнака му, а той иска да си отмъсти.
 
След като се заразява с вируса, който е манипулиран от Ерберто по заповед на злодея, Марокас, без да подозира за ставащото, разменя любовни погледи през преградата. Те не се отчайват и дори през стъклото се уверяват, че са всичко един за друг.
 
Лусио получава видео от частния детектив, който показва как Бетина напуска цветарския магазин с букет в ръка. Сляп от любов към нея, той се чувства измамен, дори пуска една сълза. По-късно, когато я открива, Лусио се държи загадъчно и ѝ казва, че усеща, че я познава по-добре от когото и да било.
 
Изморен да чака подробности около положението на Марокас, Самука се изправя срещу Петра в Криотек. Той настоява да научи всичко, докато прави всичко възможно да го успокои, но той не я слуша. Иска обяснения.
 
Изплашена от реакцията на Самука, който ѝ помогна преди време да избяга от страната, тя обяснява, че Марокас е заразена с вирус, който теоретично няма лечение и за това ѝ е дала прототип на ваксина. Самука се възмущава, че любимата му е била използвана като лабораторна мишка, за опити.
 
Самуел настоява Петра да спаси Марокас. Той влиза при любимата си. Талеш заключва двамата влюбени.
 
Кармен и Агустина провеждат разговор, след който сключват мир. Кармен и Агустина се подкрепят.
 
Бетина умира от собствената си отрова... опс, по-точно казано: от отровата на кобра.
 
Докато е в изолация, Марокас се състарява много бързо... с повече от 100 години. Но Самука не се предава и е готов на всичко... След като приетата ваксина започва да действа, Марокас отново се подмладява.
 
Самука и Марокас преживяват един сън, който ги отвежда през 1886 година.
 
Лусио се опитва да избяга, но не му се получава. При опита му за бягство, той е задържан.
 
Семейството Сабино Машадо има една красив край: Мис Селини и Елмо имат три деца; Сезария е с едно красиво момче; Агустина става съдружница с Дамазия в един ресторант, който има голям успех. Теофило е предизвикан от своите кралици Зелда и Монализа; Сесилио е женен за Паулина; Менелау и Кайру разтърсват модните подиуми...
 
Дон Сабино пише за живота на семейството му през XXI век.
 
Мис Селини се забавлява с дъщерите си...
 
Сезария се сближава с Талеш...
 
Агустина и Дамазия стават съдружници в ресторант.
 
Теофило се превръща в бизнесмен на нощта.
 
Елизеу спасява Тиете заедно с Марино.
 
Валеска ражда момиченце – Нина.
 
Самука се сбогува с Валеска, тъй като смята да пътува с Марокас и се запознава с Нина.
 
Паулина и Сесилио се женят.
 
Кайру става международно известен модел.
 
Лала става свещеник.
 
И Марокас забременява. Тя и нейният любим са много щастливи и изпълнени с любов.
 
Марокас съобщава на Дон Сабино, че ще става майка на момиченце.
 
Марокас и Самука се връщат на плажа, където се запознаха...
 
Край!