Загадките на любовта (Los misterios del amor)

Осемнадесета част

Бременността на Каролина!

Франсиска е притеснена от бременността на Каролина. Тя посещава Джейсън и провеждат окончателен разговор. Но няколко часа след преместването му, тя признава пред Хуан Андрес, че обича Джейсън и че е способна на всичко за него.

В това време, Пиментел получава жесток удар – Алисия се появява в дома му и му казва, че Дебора Саласар е бащата на Франсиска.

Какво ще реши Найибер?!

Найибер се изправя пред Туетано в търсене на истината, а брат й е бил преместен и не може да го открие. Туетано й предлага размяна – истината за това кой е баща на детето й срещу местонахождението на брат й.

Дебора събира смелост и решава да разкрие пред Хуан Андрес кой е неговия приятел Октавио – един измамник.

Едуин използва всякакви методи, за да манипулира Марикрус, но тя е решена и му потвърждава, че няма какво да се спасява.

Лаура кара Марикрус да се закълне, че ще каже истината, независимо колко ужасна е тя.

Новината!

Туетано се среща с Октавио и му съобщава една новина, която може да му причини много проблеми.

Джейсън Мартинес е смъртно ранен.

Ванеса не се отказва да напада Габриел. Този път заплахите й са за това, че дъщеря му ще понесе последствията.

Дебора отива в дома на Алисия, с която трябва да си поговорят сериозно.

Една голяма болка!

Емилио се среща с Дебора, която го моли да поседнат и да поговорят, но той е много наранен и й казва, че не може дори да я погледне в очите. Той й заявява, че тя е най-ужасното нещо, което му се е случвало в живота.

Марикрус се прибира в дома и е неприятно изненадана – Едуин е събрал цялото семейството и настоява да обясни пред всички защо се опитва да го остави заради друг мъж.

Габриел е на път да изгуби търпение заради поведението на Ванеса. Двамата имат изненадваща среща, при която Ванеса използва всичките си оръжия.

Една авантюра?!

Исабела посява зрънцето на съмнението в Джейсън и той пита Франсиска дали е вярно това, което са му казали. Франсиска потвърждава, че излиза с Хуан Андрес вместо да го излъже. Джейсън остава без дъх.

Габриел и Марикрус започват връзка. Те решават да избягат и да си посветят един ден, но Ванеса и Едуин ги следват по петите. Така един ден, който може да е изпълнен с любов, може да се превърне в трагедия.

Октавио е изморен от Дебора Саласр и решава да нареди на Туетано да се погрижи за нея.