Загадките на любовта (Los misterios del amor)

Седемнадесета част

Една възможност да обича!

Октавио провежда своите разследвания. Научава нещо важно и вярва, че е длъжен да го каже на момента.

Карлита казва на Джейсън, че понякога човек греши спрямо другите. Тя смята, че това се случва с Франсиска. Джейсън е сигурен, че неговата Панча не е такава.

Октавио не иска да се случи същото и с Джейсън. Той настоява да сложат край на фарса, поставяйки Дебора в неловко положение, тъй като тя също се преструва, тъй като не е казала, че в действителност е мъж.

Дебора мисли, че единственото престъпление, което е извършила, ако може да се нарече престъпление, е, че обича Пиментел повече от коя да я друга жена. Тя иска да си даде една възможност да обича.

Съобщение!

Диана се оказва на кръстопът, тъй като Владимир се изправя пред нея с истината за това, което изпитва и я предупреждава, че трябва да вземе решение.

Хуан Андрес изпраща съобщение на Джейсън, който трудно може да го забрави.

Алисия подозира, че Дебора Саласар в действителност е Франсиско Гутиерес.

Гневът е лош съветник!

Хуан Андрес не се замисля за последствията от своите действия и в миг на гняв казва на Исабела, че тя не е негова сестра, че не е една Роман. Но не спира до тук – при среща между Хуан Андрес и Франсиска, той настоява да избере между него и Джейсън.

Дебора получава неприятно посещение. Самата Алисия се появява в дома й, задъхвайки се от сълзи, тъй като е научила истината.

Марикрус най-накрая взема решение и се изправя лице в лице с Едуин. Тя признава, че е влюбена в друг и че иска да се разведе с него.

Капан!

Франсиска разкрива истината и научава, че всичко е било капан и видеото на Джейсън е част от него. Развълнувана от мисълта, че Джейсън винаги е казвал истината, решава да го посети.

Алисия вече знае коя в действителност е Дебора и решава да забрани на Франсиска да се приближава до нея.

Дали ще прости?!

Джейсън се изпълва с надежда. Франсиска му вярва и решава да му даде един шанс. Но щастието им е помрачено от една истина – Франсиска научава за бременността на Каролина.

Амарелис се наслаждава на сладкото отмъщение и се възползва от среща с Дебора, за да излее целия си гняв върху нея и да я упрекне за това, което е причинила на Пиментел. Но по-късно се среща отново със страстта, когато Емилио я посещава в дома й.