Амазонки (2016) (Las amazonas)

1 серия

Диана се запознава с Алехандро по време на състезание с коне!

Когато Алехандро Сан Роман слага да спят своите дъщери – Саби и Мария Хосе, Мелтон и мъжете му влизат в къщата. По тази причина, той и семейството му са принудени да бягат от Гудалахара към град Мексико.

В това време, Инес Уерта, работничка в имението „Дианите“, започва да си спомня как преди 35 години тя и Викториано Сантос са се обичали и са искали да се оженят. Но сега, той е женен за Дебора – жена, която не се спогажда с дъщеря му Диана – най-голямата от трите сестри (Касандра и Констанса), тъй като е плод от любовта му с починалата му съпруга Диана.

Инес има един син – Емилиано, който работи в имението и е влюбен в една от дъщерите на Викториано. Докато в мълчание Хасинта – жена, която е бездомна и живее там, тайно обича Емилиано.

По-късно, по време на семейна вечеря, Викториано отбелязва, че вече три години Елиас е сгоден за Диана и че е настъпил момента да се оженят, за да го дарят с внуци. Елиас отговаря, че това е нещото, което най-силно желае, но Диана все още не иска.

На хиподрума, Алехандро напомня на Алонсо, че е минала вече една година, откакто са избягали от Гуадалахара. Докато говори с него, вижда Диана, която язди много добре един от конете.

След това, Диана и Алехандро се срещат при много неудобна ситуация – докато той се подготвя за езда преди да яхне най-добрата кобила на семейството му.

След напрегнати моменти, които преживяват, Викториано се среща с Едуардо и му казва, че има сметки за оправяне от години и заявява, че се е върнал, за да вземе дължимото.

Докато Диана залага на коня си Лус де Луна (Лунна светлина), приближава се Алехандро и предлага да заложи на Тормента (Буря). Тя отказва и допълва, че не приема съвети от непознати. За нещастие, надбягването е спечелено от Тормента. Това е първата загуба за Викториано и за това той обвинява Елиас за това, след като е избрал некадърен ездач.

След края на състезанието, Алехандро дава на Диана печелившия билет. Тя взема наградата и му я връчва. В началото той не приема и предлага на Диана да я замени за една целувка.

Викториано пристига много ядосан в имението, тъй като въобще не обича да губи и най-вече, от някой от враговете си. След това извиква Инес в кабинета си и я разпитва защо му е изневерила в миналото, но тя крие своята трагедия.

Един приятел на Касандра ѝ помага да получи интервю с важна строителна компания.