Любов до смърт (La quiero a morir)

24 част

Херман предлага на Мануела да се оженят отново!

Сансон се дразни от Клаудио за това, че се намесва в случая със загубата на бебето на Юри. Той го моли да ги остави на мира веднъж завинаги. Въпреки това, той самият се изпълва със съмнения относно предполагаемия спонтанен аборт, когато съпругата му и майка й се противопоставят на идеята му да ги придружи при лекаря.

Сталин разказва на Пола, че бизнесът с тортиите в Санта Марта върви добре. Има голяма вероятност да се наложи той да отиде там, за да стане управител. Той й прави предложение за брак.

Лукресия предлага на Кармен, прислужницата в дома й, да приеме да се подложи на изкуствено оплождане, а в замяна на това, Лукресия ще се погрижи за всички нужди на детето през целия му живот. Въпреки тази идея се струва абсурдна, Кармен се замисля дали да не приеме предложението, но в замяна на собствена къща.

Каталина търси Мануела. Тя й отговаря, че не иска да чува нищо за нея. Каталина й извиква, че умира и че иска да компенсира болката, която й е причинила.

Клаудио е решен да направи всичко възможно, за да не изгуби Елиса. За това, той предлага на Алваро дуел за любовта на жената. Нещата не се развиват както адвоката очаква – той открива, че неговият съперник е експерт по стрелба и Клаудио се разкайва за решението си.

Раскин е много озадачен от смъртта на Кареналга в затвора, тъй като това се е случило след като неговия приятел е говори за опасността, в която се намира Мануела.

Пиедад съветва Юри да настоява пред Сансон да купи къщата на Пола сега, когато тя смята да живее в Санта Марта и че трябва да направи това бързо, за да се възползва от факта, че най-големият от братята Пулидо е получил пари от успешната сделка, която е сключил на крайбрежието.

Кати се прибира много тъжна в пансиона, тъй като са й отказали виза. Тя моли Пола да запази това в тайна, защото смята на всяка цена да замине за Европа, дори да се наложи да премине границата незаконно.

Херман усеща, че с всеки изминал ден той печели доверието на Мануела. Той се решава да й предложи да се оженят отново.

Лукресия забелязва, че племенницата й е много изморена от грижите около детето. Тя й предлага да се погрижи за детето, докато младата майка си почине. Това, което Андрея не разбира е намерението на Лукресия да избяга с новороденото с едно такси.