Любов до смърт (La quiero a morir)

19 част

Херман спасява живота на Мануела!

Мануела решава да се присъедини към организацията на празненството, което организират в квартала, за да намали напрегнатата атмосфера след нападенията срещу нея и семейството й.

Хулиана разговаря с Русвелт и го моли да й прости за това, че си е помислила, че той е нападнал Лоренсо. Изглежда, че виновникът за инцидентът е същия човек, който е нападнал дома на Мануела. При посещението в затвора, Хулиана обещава на Русвелт да поговори с годеника си, за да оттегли обвиненията срещу него. Той използва момента, за да й признае, че е влюбен в нея.

Мануела настоява да остане в къщата в квартала въпреки смъртните заплахи, които е получила. В това време, Андрея се притеснява за сигурността на майка си и моли Херман да остане с Мануела през нощта. Той се появява точно в момента, в който мъжът пристига в къщата и напада Мануела.

Сансон, Серхио и Кати решават да проверят мъжа, който е нападнал Мануела. Клаудио се запознава с основния заподозрян.

Клаудио разказва на Сансон, че е забелязал, че Кареналга е много нервен и че се е опитал да прикрие врата си с шалче. Сансон веднага свързва събитията и открива, че Кареналга е бил ранен от Мануела, когато я е нападнал.

Хулиана посещава Лоренса и му разказва, че Русвелт е невинен. Когато научава това, младежът настоява да научи името на истинския виновник, за да повдигне обвинения срещу него. Много изплашена, тя решава да не му разкрива името и освен това, слага край на връзката им.

Каталина посещава Херман. Тя е решила да му върне всички пари, които му е откраднала. Въпреки предполагаемото й разкаяние, той не вярва на нито една нейна дума и я моли да напусне дома му.

В квартала празнуват освобождаването на Русвелт от затвора. Те организират специална изненада. Когато младежът пристига, той моли Сансон да покани на празненството Мануела и дъщерите й.

В това време, Юри е щастлива, защото след преживяното най-накрая може да започне подготовка за сватбата си със Сансон.