Любов до смърт (La quiero a morir)

18 част

Хулиана се премества да живее при баща си!

Херман успява да накара Хулиана да смекчи отношението си към него. Тя започва да вярва в разкаянието на баща си след като той помага за лечението на Лоренсо. На Мануела тази ситуация не се харесва. Но всичко се променя, когато Мануела получава смъртна заплаха. Заради това, тя се замисля върху възможността да напусне квартала и да отиде при Херман – единственият, който може да й помогне в този толкова тежък момент.

Лукресия убеждава Хорхе да се представят за „идеалното семейство“ пред психолог от програмата за осиновяване. Докторката призема, че те са подходящи за осиновители, но не могат да осиновят новородено, защото и двамата са преминали 40 години.

Както изглежда, Пола се обединява с Юри във войната против Мануела. За това, тя моли Елиса да освободи мястото, което й е отделила, за да гледа на карти.

Адвокатът на Русвелт казва на Сансон, че случаят на брат му се усложнява, защото както изглежда Херман Рико е събрал информация против младия Пулидо.

Хулиана и Елиса най-накрая приемат предложението на Херман и се преместват да живеят в неговия дом, за да избегнат проблемите, които имат в квартала след инцидента на Лоренсо. От своя страна, Херман е убеден, че това е крачка към събиране отново на семейството му.

Серхио казва на Кати, че се маха от квартала, защото атмосферата там е много напрегната и защото може да стане много опасна. Тя приема да се премести да живее при него без да подозира, че там ще завари Ана Мария.

Мануела се чувства притисната от съседите в квартала. За нейна изненада, когато влиза в дома си, тя установява, че всички стаи са заети.

След като вижда, че домът й е зает, Мануела отива при Сансон, за да го упрекне за войната, която води срещу нея. Пиедад, майката на Юри, защитава зет си и използва възможността, за да заяви на жената, че най-добре ще е да не се намесва във връзката на дъщеря й и Сансон.

Каталина се завръща в Колумбия и търси Херман. Тя се кълне пред него, че между нея и Соня не е имало никаква романтична връзка и не са били любовници. Тя го моли за прошка.

Хулиана посещава Лоренсо, който възстановява чувствителността на краката си. Той настоява да накара Русвелт да му се извини официално за опита за убийство.

Пиедад придружава дъщеря си при избора на сватбена рокля. Съвсем случайно, Пиедад разкрива, че коремът на Юри е фалшив и в действителност тя никога не е била бременна от Сансон.

Алваро решава да направи любовно признание пред Елиса. За лош късмет, Клаудио прекъсва този романтичен момент.