Любов до смърт (La quiero a morir)

1 част

Херман заминава с Каталина и оставя Мануела и дъщерите им на улицата!

По време на празненството по случай 20-та годишнина от брака им, Херман напуска съпругата си Мануела и заминава с любовницата си Каталина. Преди това, Каталина е оставила прощално писмо на съпруга си Сесар, който при завръщането си от служебно пътуване, разбира, че съпругата му Каталина е влюбена в друг мъж и е заминала с него. Той се обажда на Мануела, а по-късно се среща с нея.

В това време, Сансон се завръща при близките си. Годеницата му Юри се сърди, когато го чува да говори за нея като за обикновена приятелка.

Серхио, съдружник на Херман, разбира, че при бягството си, Херман е източил компанията. Серхио съобщава на Мануела лошата новина. Мануела не може да повярва, че Херман е оставил нея и дъщерите им на улицата. На следващия ден тя разбира, че няма и едно сентаво, тъй като Херман е изпразнил всичките им сметки, включително и нейната, за която е имал пълномощно.

От друга страна, по време на партито по посрещането му, Сансон разбира, че преди да замине, на пияна глава е предложил брак на Юри. Той се опитва да поправи грешката си и казва на Юри, че годежът им няма никаква сила.

На следващия ден, всички измамени от Херман клиенти на компанията, включително и Сансон, отиват на място, за да си искат парите. Мануела също отива там. Сансон защитава Мануела от враждебната тълпа... това е първата им среща.

Мануела разговаря със Сансон напълно откровено и му казва цялата истина. След това Серхио се опитва да разговаря с Мануела, но тя вярва, че той е съучастник на съпруга й. Същото мислят и близките й. Мануела, заедно с родителите си иска помощ от сестра си Лукресия, която отказва помощ на сестра си, но приема родителите си в дома. Мануела не намира къде да живее. Тя съобщава лошата новина на дъщерите си и трите си опаковат багажа, за да се изнесат. Те имат една доста неприятна визита от едни съмнителни типове, които настояват, че къщата е тяхна.

В това време, Кати започва работа в сервиза и естествено, има проблеми с колегите. И то заради колата на Серхио, който иска да я продаде.

След срещата с мафиотите, които изискват да влязат във владение на къщата и след спор със Серхио, Мануела получава телефонно обаждане от Херман, което допълнително налива масло в огъня. По-късно, Мануела и дъщерите й отиват в дома на Серхио. Първото нещо, което прави Мануела е да определи правила на съжителството.

От друга страна, Сансон се сдобрява с Юри, а Лукресия открива съпруга си Хорхе във фризьорския салон на Пола.

Годеницата на Серхио обявява война на Мануела. По тази причина се нанася да живее в дома на годеника си. В това време, сестрата на Мануела, Лукресия, не спира да сипе клевети по адрес на сестра си и семейството й.

Междувременно, Хорхе опитва да се прави на мъж и да се противопостави на властната си съпруга, Лукресия. Но проблемите му не свършват до тук - любовницата му Поли вдига скандал пред всички съседи от квартала.

Докато в апартамента на Серхио войната набира сила и Соня изнася дрехите на Мануела и дъщерите й от там, Хорхе решава да се противопостави на съпругата си Лукресия и да заведе Мануела и дъщерите й да живеят в дома им, тъй като къщата е и негова.

В това време, Юри прави опити да съблазни Сансон и му предлага да се сбогуват като приятели в дома му. Тя се напива и наводнява дома му.

Лукресия нарежда на Хорхе да уволни Кати от сервиза, а на сутринта изгонва племенницата си Андрея от дома си. Когато Русвелт и Сталин научават за случилото се с Кати, подават оставки. А след като и Поли научава какво става в сервиза, заплашва Хорех, че ако не върне на работа тримата, тя ще разкаже на съпругата му за връзката им, която продължава от години.

От друга страна, Сансон отново се среща с Мануела и й показва документите за къщата, за която е платил половината сума на Херман. Така тя разбира, че съпругът й е фалшифицирал подписа й. След това тя предлага примирие на Серхио и той се радва на сдобряването им. По-късно в един италиански ресторант, той й обяснява, че не е знаел какво прави Херман с парите на компанията, тъй като двамата са се занимавали с различни неща.


След като Серхио обяснява положението на Мануела, тя решава, че трябва да се сдобрят. Освен всичко друго, двамата живеят под един покрив и е добре да съжителстват мирно и тихо. Мануела съжалява, че е казала на Хулиана да покани приятели в апартамента на Серхио. В това време, Серхио прехвърля цялото си имущество на името на годеницата си, за да не му го конфискуват.

Сансон се разбира с Мануела да отидат при нотариус, за да подпишат документите за къщата, за която той е платил половината цена. Той е толкова развълнуван, че отива при Поли, за да се нагласи (прическа, маникюр и др. п.) за срещата на следващия ден.