Наследницата (La heredera)

Двадесет и девета част

Октавио разкривана Сантяго, че е болен от рак!

Антонио моли Мария Клаудия да разкрие истината пред Хулиансито, но тя отказва и му казва, че нейният син има баща и това е Сантяго. Антонио се ядосва и настоява да му даде възможност да бъде със сина си.

Октавио предлага приятелството си на Сантяго, който се съгласява, много е разстроен. Октавио му признава, че е болен от рак в последен стадий.

Бренда и Габриела се сдобряват. Габриела признава грешките си, а Бренда я моли да се върне. Габриела ѝ благодари за предложението, но тя трябва да се погрижи за Лорена.

Бренда споделя с Лусия, че иска да разговаря с Лауро.

Лорена предупреждава Хоакин, че Антонио вече го е разследвал.

Габриела посещава Мария Клаудия, съобщава ѝ, че сметката е на нула. Мария Клаудия подозира Лауро.

Сантяго е бесен на Мария Клаудия, а Каурис се опитва да го успокои.

Лауро и Саломон вечерят с Мондрагон, който показва своето величие пред Лауро. Мондрагон заплашва Лауро, че ще го убие, както е направил с Хулиан Мадеро.

Въпреки настойчивостта на Мария Клаудия, Габриела не иска да приеме, че Лауро е взел парите.

Мондрагон обяснява на Ларуо и Саломон процеса на работа.

Каурис влиза в апартамента на Лауро и заварва там Джована със силно кръвотечение, отвежда я от там.

Сантяго пристига пиян при Дионисио и говори много добре за Октавио, а Дионисио си представя разни неща, защото го е видял с Лусия.

Октавио пристига при Лорена, която го упреква. Октавио ѝ съобщава, че ще се върне в Европа. Габриела пристига и го чува, моли го да не заминава. Октавио ги прегръща.

Джована осъмва в дома на Каурис, която се грижи за нея и я моли да не казва нищо нито на Дионисио, нито на Лауро за аборта ѝ.

Алваро обяснява на Дулсе в какво тежко състояние е и че се нуждае от операция.

Сантяго отива при Мария Клаудия и ѝ предлага да ѝ помогне с пари, но тя отхвърля помощта му и го упреква, че не е поискал да види Хулиансито. Сантяго я пита дали Антонио ще се погрижи за тях и Мария Клаудия му отговаря, че би го направил, ако го помоли. Сантяго се вбесява и удря вратата...

Лауро предполага, че Мондрагон иска да му устрои капан!

Мария Клаудия пита Сантяго какви са условията му да ѝ помогне. Сантяго ѝ отговаря, че иска Антонио да не се приближава нито до нея, нито до детето. Мария Клаудия е обидена и отваря вратата, за да си тръгне, но той иска да продължат разговора. Сантяго ѝ казва преди да си тръгне, да не оставя сам Октавио.

Джована благодари на Каурис за помощта и ѝ разказва за делата на Лауро с Мондрагон. Каурис решава да излезе с нея, за да може да ѝ разкаже повече за това, но те не могат да разговарят, защото пристига Сантяго, който се оплаква на Каурис от разговора си с Мария Клаудия.

Хората на Мондрагон му занасят пари и документи свързани с Лауро, за да повдигнат срещу него обвинения. Лауро предполага, че Мондрагон иска да му устрои капан. Саломон е много нервен. Лауро казва, че могат да използва ситуацията в своя полза.

Антонио отива при Туфиньо и му показва снимките на вертолета. Туфиньо е ядосан, че разговора между Мондрагон и Лауро не може да им свърши работа.

Джована, която се е скрила, слуша разговора между Каурис и Сантяго, който коментира, че Дионисио мисли да се погрижи за Джована и детето ѝ. Джована се разкрива.

Октавио споделя с Мария Клаудия, че умира.

Алонсо и Габриела, която е с Лусия, разговарят за програмата по радиото. Алонсо изпраща Лусия при един от служителите и използва възможността да покани Габриела на вечеря.

Каурис и Сантяго са заедно, когато тя получава цветя и картичка. Сантяго ревнува.

Туфиньо пита Каурис за случая, по който работи, а тя му отговаря, че разследва. Докато Каурис разговаря с Туфиньо, Джована се сбогува с жест и излиза.

Лорена мисли, че може да работи с Алонсо, който в същия момент настоява Габриела да приеме поканата му за вечеря. Габриела отхвърля поканата, но Лусия, без да иска, я компрометира.

Каурис пристига при Мондрагон и той я проверява. Мондрагон се променя, когато получава обаждане, свързано с Лауро. Каурис го пита какво става и той ѝ отговаря, че Лауро е умрял или е на път да умре.

Мондрагон похищава Каурис!

Мондрагон е бесен, защото си мисли, че Лауро го е обрал. Каурис използва суматохата, за да провери мобилния на Мондрагон и да види от къде е било обаждането.

Лауро се свързва с Елиас, който си мисли, че той не е новак в работата. Елиас мисли да продава наркотици в САЩ.

Каурис се обажда на Туфиньо и му дава телефонния номер. Антонио, който е в OFI, предчувства опасност за Каурис и моли Туфиньо да я отзове, но той отказва.

Октавио се сбогува с Мария Клаудия, която много тежко понася новината за здравето на брат си. Габриела и Лусия се прибират и там заварват Лорена и Дионисио. Лорена критикува майка си, че иска Алонсо само за себе си.

Сантяго моли Джована да се бори за себе си и за сина си.

Лауро и Елиас приключват разговора си.

Каурис се опитва да измъкне информация от Мондрагон, но той я взема като залог.

Бренда казва на Мария Клаудия, че е заварила Лауро в апартамента си да се рови във вещите на Габриела.

Дулсе се ядосва на Алонсо, че е подкрепил програмата на Габриела.

Дионисио разбира, че Алонсо е изпратил цветя на Габриела.

Алонсо отива да вземе Габриела за вечерята. Лорена много внимателно се промъква и се присъединява към вечерята.

Каурис се опитва да използва ситуацията, за да изкопчи информация от Мондрагон.

По време на вечерята, Лорена настоява, че Габриела е по-възрастна жена. Алонсо е много любезен и е очевидно предпочитанието му към Габриела.

Каурис използва, че Мондрагон е пийнал, за да го разпитва, а той се чувства заплашен я удря и след това я изнасилва.

Туфиньо е много притеснен за Каурис и извиква Антонио.

Мария Клаудия се опитва да убеди Хулиансито, че ще му хареса училището, но той иска да се върне в Тринидад.

Лорена и Габриела разговарят. Лорена е много агресивна, настоява, че Габриела изглежда много смешна с толкова млад мъж. Габриела се извинява на Алонсо за позицията на Лорена, а той я уверява, че ще продължава да се среща с нея, ще се грижи за нея и ще се опита да я завоюва.

Лусия и Октавио пият, флиртуват, тя го целува и се опитва да го съблазни. Октавио я отблъсква, но не се осмелява да ѝ каже защо.

Джована се опитва да прикрие безпокойството си пред Дионисио, който ѝ предлага приятелството си и помощта си за нея и детето ѝ. Джована няма смелост да му каже, че е изгубила детето.

Вече в къщи, Лорена и Габриела разговарят отново. Габриела я пита дали се интересува от Алонсо, а Лорена отрича. Габриела я моли да стои на страна и да не се меси в живота ѝ.

Антонио, заедно с група полицаи, вземат кръвни проби и ги изследват.

Антонио открива Саломон, предупреждава го какво прави Лауро и го съветва да избяга.

Каурис, след силно кръвотечение, е на път да умре!

Саломон успява да избяга от апартамента на Лауро.

Габриела и Лорена продължават да разговарят. Лорена настоява, че Габриела е стара за Алонсо.

Дионисио споделя със Сантяго, че е говорил с Джована и е готов да стане баща на детето ѝ.

Октавио е отегчен от разговора между Габриела и Лорена, се намесва.

Лауро и Саломон се скриват в един хотел, гадаят за следващия ход на полицията. Саломон започва да мисли, че не е бил Мондрагон. Лауро смята, че го защитава и остава подозрителен. Саломон излиза ядосан.

Антонио настоява пред Туфиньо той да ръководи полицаите. Туфиньо го съветва да се погрижи за жена си и сина си. Антонио се натъжава, защото не е с Мария Клаудия.

Мария Клаудия разговаря с Хулиансито за новото училище, но не може да скрие мъката си по Октавио, който в този момент съобщава на Габриела, че се връща в Испания на следващия ден.

Сантяго чака Каурис на уговорено място, но тя не пристига, защото е простреляна от Мондрагон и както изглежда, е на прага на смъртта. Антонио и Туфиньо се чувстват виновни за случващото се с Каурис.

Мондрагон поръчва на един приятел да се погрижи за трупа по-късно. Двамата излизат без да забележат, че един от пръстите на Каурис се движи.

Лауро е щастлив, защото операцията е пожънала успех, предаването на товара се е осъществило и очаква да му платят вечерта. Саломон се връща, развълнуван от реакцията на Мондрагон.

Мария Клаудия споделя с Еулалия, че Октавио умира.

Сантяго отива да търси Каурис в дома ѝ. Когато той чука, двама въоръжени мъже го вкарват вътре и той се подчинява. Те се нахвърлят със сила върху Сантяго.

Туфиньо и Антонио размишляват къде може да е Каурис и за кръвта, която са открили в апартамента на Лауро.

Човекът на Мондрагон отива за предполагаемия труп на Каурис, която успява да го удари и да избяга след това.

Лауро е щастлив, а Саломон е притеснен и се бои от реакцията на Мондрагон. Мондрагон е бесен и се опитва да открие Елиас, но не го намира.

Туфиньо разпитва Сантяго. Туфиньо получава обаждане от Каурис, която е много слаба.

Антонио предлага финансова помощ на Мария Клаудия, но тя я отхвърля и отново му казва, че Сантяго е баща на Хулиансито.

Туфиньо и Сантяго намират Каурис и я закарват в болницата.

Мондрагон и неговия човек се разправят с работника на Елиас.

Лауро и Саломон получават парите си лично от Елиас, който им предлага да продължат без Мондрагон.

Октавио търси Лауро и заварва апартамента му отцепен от полицаи.

Антонио, който забелязва тъгата на Мария Клаудия, я моли да му се довери. Мария Клаудия се пречупва и споделя с него, че Октавио умира.