Наследницата (La heredera)

38 серия

Мария Клаудия заварва Аранса в дома на Антонио

Аранса моли Антонио да ѝ даде адреса, за да може тя и Рикардо да отидат там.

Мария Клаудия се сбогува с Октавио много наранена, защото родителите ѝ не мислят за чувствата ѝ, а предпочитат семейните интереси.

Господин Х настоява Лауро да му плати за провала на доставката. Лауро обвинява Саломон за провала и го заплашва, че ще му отрежи главата. Саломон гледа с ненавист и увереност това, което държи в ръцете си.

Сантяго разказва на Дулсе и Дионисио за операцията и за това, че е научил, че дон Хулиан е забъркан в трафик на оръжие. Дулсе защитава дон Хулиан, а Сантяго сърдито я упреква, че е предала баща му заради дон Хулиан. Сантяго изказва съмнение, че Дионисио е син на баща му Паскуал и двамата с Дионисио се сбиват.

Аранса пристига с Рикардо в дома на Антонио. Рикардо се хвърля в ръцете на Антонио, който го посреща с много обич. Рикардо и Антонио молят Аранса да не си тръгва.

Мария Клаудия разказва на отец Федерико, че е напуснала дома си и го моли за богословията му.

Аранса разказва на Антонио за провала на сделката с оръжията и това, че в момента и полицията, и търговците на оръжие я издирват, за това е поискала да заведе там Рикардо, защото той е и негов син.

Дулсе се кани да се самоубие, но се разколебава.

Лорена обвинява дон Хулиан, че е пуснал Мария Клаудия и за това, че винаги се е отнасял с пренебрежение към нея.

Антонио настоява Аранса да остане. Докато те разговарят, Мария Клаудия пристига и заварва Аранса в дома на Антонио.