Наследницата (La heredera)

12 серия

Дон Хулиан се прибира в дома си

Мария Клаудия иска обяснения от Лауро за това, че не взел под внимание нейния глас по време на избора на временен президент, а е постигнал това, което иска както винаги. Лауро се опитва да я убеди, че е направил всичко за семейството.

Д-р Алваро дава разрешение дон Хулиан да напусне болницата, но настоява дон Хулиан да не се занимава с ръководството на компанията, ако иска да остане жив.

Линда разговаря по телефона с Октавио. Разказва какво става в центъра по мода. Тя му благодари за цветята, които ѝ е изпратил, а Октавио отбелязва, че ѝ е поръчал рози. Те си мислят, че в цветарския магазин са объркали. Пристига пратеник с розите, изпратени от Октавио.

Габриела моли децата си да присъстват на обяд, за да посрещнат дон Хулиан и тръгва към болницата.

Дон Анхел се опитва да убеди Антонио да остави работата си, но Антонио настоява, че трябва да се върне в Текескитенго и тръгва.

Фелипе казва на Лауро, че е направен вече банковия депозит, за който е помолил. Лауро настоява да направи всичко възможно, за да накара Мария Клаудия да застане на негова страна.

По телевизията показват на живо изписването на дон Хулиан от болницата. Всички наблюдават предаването: Саломон, Линда, Дионисио, Каурис и Туфино. Дон Хулиан се качва в колата, а репортерите не го изпускат от поглед и тръгват след него.

Лорена приема Линда в групата на моделите си.

Вероника посещава Мария Клаудия.

Антонио се връща в авио-школата си в Текескитенго.

Мария Клаудия признава на Вероника, че не мисли никога повече да се качи на самолет. Вижда се един самолет да излита. Мария Клаудия споделя с Вероника, че има кошмари през нощта и че може да ѝ се наложи да посети психолог. Тя също така споделя, че е влюбена в Антонио. Вижда се Антонио да пилотира.

Крисанто и Чикита посрещат щастливи Антонио в Текескитенго.

Октавио, Лорена и Мария Клаудия разговарят в кухнята, когато чуват дон Хулиан да пристига. Дон Хулиан влиза в дома си и е посрещнат от децата си и прислугата.

Дон Анхел разговаря с Еусебио и Ремихио, механици. Еусебио му казва, че е видял Фабиан в деня на произшествието със самолета.

Антонио и Крисанто разговарят за създалата се ситуация и Крисанто си признава, че тайно е влюбен в Чикита.

Семейство Мадеро Грималди са около масата и обядват: обяда е тържествен в чест на завръщането на дон Хулиан в дома. Усеща се напрежение между тях.

Антонио признава на Крисанто, че се притеснява от това, че Мария Клаудия е в по-добро социално и финансово положение от него. Крисанто го моли да напише едно стихотворение, което той да даде на Чикита като свое.

Тереса и Белинда коментират, че са ги отстранили покрай скандала с Лорена.

Дон Хулиан моли Лорена и Октавио да се отнасят по-отговорно и да не приемат живота като забавление.

Линда признава на Монсерат, че Октавио много я привлича и че не иска да бъде с никой друг освен с него: той е богаташ, а тя е бедна. Пристига Фабиан и настоява тя да тръгне с него. Монсерат я защитава и двамата се сбиват. Шофьор без малко да прегази Фабиан, който върви много бавно, а след това изчезва.

По време на обяда обсъждат дейността на Габриела и откриването на новия център за подпомагане. Лауро обижда Октавио след като той прави някакъв коментар. Лорена пита дон Хулиан дали знае, че Лауро е новия временен президент.