Наследницата (La heredera)

3 серия

Спасени

Антонио все пак успява да успокои изнервената Мария Клаудия, хваща я и ѝ обяснява, че трябва са спокойни, за да може да преживеят това, за да се спасят. След като се успокоява Мария Клаудия отбелязва, че когато се спасят, ще трябва да полеят случая с шампанско. Антонио я пита дали ще го покани…

Дионисио посещава майка си в дома ѝ, а тя в това време преглежда някакви работи за списанието. Когато научава, че тя не се чувства добре, той взема нещата в свои ръце и настоява да направят това, което трябва, за да ѝ помогне. Въпреки че Дионисио е син на Дулсе, тя му признава, че той не знае всичко, че има неща, които са прекалено лични. Допълва, че както той има право на своите тайни, така и тя… Дионисио се чувства зле, че не може да направи нищо, за да ѝ помогне, а Дулсе отбелязва, че болката и тъгата, въпреки че ѝ носят болка, я карат да се чувства жива.

Антонио и Мария Клаудия започват да философстват за нещата от живота, за самия живот и за смъртта, за съдбата и късмета. Мария Клаудия се чуди по каква причина те оживяха. Когато те се подготвят да спят, на Мария Клаудия ѝ е много студено. Антонио ѝ предлага да се приближат един до друг, за да се стоплят. Тя ляга върху краката му, използвайки ги като възглавница, а той ѝ благодари, че му е спасила живота, а тя отбелязва, че са квит…

В един бар (Гроздето на Бакхус), на сцената се появява водещият (Фабиан) и представя танцьорите: стрийптизьори, облечени като полицай, пожарникар и пилот… Шоуто започва.

Дионисио е в дома си. Работи все още на компютъра си. Вижда се как живее. Влиза любовника му…

Настъпва утрото…

Антонио има гениалното хрумване да гали косите на Мария Клаудия, за да я събуди… Тя се събужда и изпада в нервна криза след като се сеща за катастрофата и за това къде се е наложило да спи… докато не чува, че баща ѝ е получил сърдечен удар…

Дон Анхел и Октавио вече имат позволение да излетят с хеликоптера, за да започнат издирването…

Служителите в Група Магри се занимават с работата си и са се събрали заедно. В това време Лауро е седнал на мястото на баща си, в неговия кабинет…

Мария Клаудия и Антонио се движат и приближават едно поточе. Те се приближават и се освежават, наплискват лицата си и се наслаждават на водата. Мария Клаудия е в закачливо настроение и напръсква Антонио. Време е за закуска и двамата се чудят какво да хапнат. Мария Клаудия предлага да хапнат портокали, а Антонио предлага суши.

В болницата, апаратурата в интензивното отделение отчитат, че дон Хулиан има нова криза.

При поточето, Антонио и Мария Клаудия закусват... Антонио предлага да ѝ даде една порция допълнително, защото е успяла да го изненада, след като тя успява да запали огън. Мария Клаудия признава, че тя също е изненадана от него, защото той е успял да хване риба. Те са в добро настроение, защото имат какво да хапнат, но настроението на Мария Клаудия се променя, когато се сеща за баща си и семейството. Антонио се опитва да я успокои и окуражи. Той ѝ казва, че за да се спасят, ще трябва да изоставят зад себе си тревогите. Мария Клаудия отбелязва, че е лесно да се каже.

Лорена и майка ѝ чакат в болницата за новини за Хулиан и Мария Клаудия. Лорена отбелязва, че ще трябва да приемат реалността: най-вероятно Мария Клаудия е мъртва. Много тактично… В този момент им съобщават, че дон Хулиан е прекарал нов удар и ще трябва да остане повече време.

Саломон и Карлос разговарят. Те са притеснени за финансовия удар, който ще последва след трагедията и който ще се отрази върху компанията…

Чипоноска все още бяга и успява да се свържи със съдружник. Това, което той ѝ казва е достатъчно, за да предположи кой може да е отвлякъл сина ѝ Рикардо.

След като приключват със закуската, Антонио предлага да тръгнат по течението на поточето, за да стигнат до цивилизацията.

Фермин, пилот на дон Хулиан, се обажда на Саломон. Моли го да му даде пари, за да може да напусне страната и да се покрие за няколко месеца. Саломон съобщава на Лауро, че Фермин бяга изплашен. Лауро отбелязва, че никой не може да изчезне достатъчно далеч.

Каурис и останалите от отдела се опитват да хванат дирите на Чипоноска… В това време Чипоноска е в една пивница в Мексико, насочва пистолет към един мъж, който може да ѝ каже кой е отвлякъл сина ѝ.

Някъде в горите, Мария Клаудия и Антонио продължават да вървят покрай поточето. Но състоянието им се влошава: кракът на Мария Клаудия очевидно я боли повече, а ръката на Антонио много боли и дори когато тя го докосва, той извиква от болка.

Появява се и приятелят на Линда: той е в стриптийз бара…

Дон Анхел и придружаващите го от групата на спасителите, откриват останките от самолета. Когато откриват гроба на Луис с неговия медальон, те разбират, че Луис е мъртъв, а Мария Клаудия и Антонио са се спасили. Предполагат, че са тръгнали да търсят помощ. Саломон приема обаждането с тази новина и я предава на Лауро. Лауро успява да прикрие своите истински чувства и се прави на много щастлив от новината, че Мария Клаудия е жива. Саломон отбелязва, че е предполагал, че на Лауро няма да му допадне новината за спасените. Лауро отговаря, че повече го притеснява спасилия се от сърдечен удар.

Фабиан се насочва към апартамента на Бренда и Линда. След като получава малко обиди от Бренда, той настоява, че Линда е неговата жена. Фабиан и Линда се усамотяват и Фабиан ѝ съобщава, че ще отидат в Канкун, защото там са му предложили много атрактивно предложение за работа. Линда отказва да тръгне с него, защото нейният живот е в столицата…

Дулсе се появява в болницата. Тя настоява да види Хулиан, но Габриела я спира…

Чипоноска държи пистолет и не се притеснява да го използва.

Все още вървейки много бавно през гората покрай потока, Антонио проплаква от болка, когато Мария Клаудия случайно докосва ръката му, когато се опитва да му помогне. Накрая спират, защото Антонио не може да продължи по-нататък. Въпреки всичко, Мария Клаудия е изненадана, че са успели да се спасят. За нея светът наоколо е много груб… Антонио е толкова слаб, че не може да се движи. Чува се хеликоптер над тях. Мария Клаудия започва да маха, но без особен резултат…