Доня Сандовал (La Doña (2016))

Седемнадесета (последна) част

Заедно завинаги!

Любовта между Моника и Саул побеждава и двамата се събират за цял живот...

Саул и Моника решават да организират протест пред прокуратурата, за да разкрият всички несправедливости, които се извършват срещу жените и настояват да бъдат запазени техните права. Исабела, Рехина, Лидия, Валерия, Карен и Летисия, както множество жени като тях – от полицията и телевизионния канал, застават зад тях. Със снимки и доказателства на изчезнали и умрели в резултат на насилие, започват да маршируват мирно, докато не пристигат агитатори провокатори.
 
На метри от там, Браулио се среща с Алтаграсия и предлага да сключат договор. Ако тя му плати добре, той е склонен да не я издава и да не показва видео записа, на който се вижда убийството на Рафаел, нито на признанието, което е направила пред него за престъпленията, които е извършила. Бизнесдамата се опитва безуспешно да го манипулира и да го заведе до колата, където чакат Матаморос и Даниел. По време на спора, тя го съветва да забрави за Валерия, която никога не е обичал и е по-добре да я остави да бъде щастлива с Лопесито и бебето.
 
Разгневен, коварният мъж се появява на протеста и напада бившата си съпруга, но жените не му позволяват да постигне своето и той изчезва бягайки. В опита си да избяга, той пресича една улица без да се огледа и една кола го блъска, при което умира на място.
 
Диего получава видео, което е записано от баща му за „в случай, че нещо се случи с него“. Преди да му покаже запис с признанията на Алтаграсия за всички престъпления, които е извършила, той моли сина си да го предаде в полицията. Въпреки това, младият мъж, подтикнат от Лидия, решава да разпространи записа сред близките си през мрежата.
 
Незапозната със случващото се, Дон Сандовал отхвърля предложението на Даниел да започнат нов живот в друг град. Тя го уверява, че никога няма да стане жена на един изнасилвач и че единственото, което изпитва към него, е отвращение. Изгонва го от живот си.
 
Саул подпечатва своето сдобряване с Моника със страстна среща в апартамента си и предложение за брак. Но не всичко е щастие за младата жена, тъй като видео записа, който показва, че майка ѝ е убийца, се върти по всички телевизии, а тя не може да се свържи с нея, за да поиска обяснение.
 
Минава известно време, Моника и Саул се женят под открито небе във Веракрус, а Доня Сандовал ги наблюдава със сълзи в очите, докато насочва пистолета си. Докато получава поздравления от близките си, младата жена усеща, че е там и побягва след нея.
 
Моника пита майка си дали е отишла с намерението да провали сватбата ѝ. Тя ѝ отговаря, че не е така и ѝ пожелава щастие. Признава, че винаги е съжалявала, че я е дала на Ласаро. Обяснява, че го е направила заради страха да не я намрази, но когато я е видяла на крачка от смъртта си е дала сметка, че има силен майчин инстинкт. Двете се прегръщат нежно.
 
Карен я вижда да излиза и след като я ранява в ръката, започва преследване с няколко коли. Въпреки това, Алтаграсия успява да се измъкне. След като изважда куршума в тоалетната на една бензиностанция, тя освобождава Матаморос и се отправя към плажа. Там си спомня за Сесар и когато чува сирените на полицейските коли, влиза в морето, което отчайва Моника.
 
Няколко месеца по-късно, Даниел получава загадъчно писмо в затвора, където излежава своята присъда. В него, Саул споделя с него съмненията си, че Алтагрсия е мъртва. Същото се случва с Рехина като вижда снимки на жена, която много прилича на сестра ѝ.
 
От своя страна, Моника прави изявление пред медиите, за да обяви нов етап в работата на фондацията. Независимо от нападките на журналистите, тя не се спира пред нищо и защитава майка си.
 
След като приключва това, Саул получава обаждане и остава шокиран като чува Доня Сандовал. Съветва го да се откаже да я издирва с полицията, което ще е най-добре за всички. Напомня му, че преди време е казал, че справедливостта има женско име. Тя го уверява, че е така и че това име е Алтаграсия Сандовал. След като затваря, тя сваля шапката и слънчевите очила, и се отдалечава на фона на Айфеловата кула...

Край!