Доня Сандовал (La Doña (2016))

Шестнадесета част

Летисия – уволнена!

Журналистката губи работата си, защото иска да излъчи репортаж срещу мрежа за трафик...

Моника и Асусена се втурват в тайната стая на Алтаграсия и остават без думи, когато я откриват полугола да прави заклинания на Саул в опит да получи любовта му. Младата жена изкрещява, че тя е най-ужасния човек, когото е срещала, когато вижда снимките на баба ѝ и дядо ѝ, както и на Маймуните.
 
Майка и дъщеря започват един разгорещен разговор, който е на път да излезе извън контрол, ако не се намесва Рехина. Преди да си тръгне, Ернандес предупреждава бизнесдамата, че след като дълги години е контролирала живота ѝ, тя няма да ѝ позволи да направи нещо на Саул.
 
Като остават сами, Рехина показва на Алтаграсия видео записа, в който убива Рафаел и я упреква, че я е разделила с Орландо. Обвинява я открито, че е убийца и по нейна вина дъщеря ѝ е останала сираче. Доня Сандовал прави опит да се оправдае, но всичко е напразно и по-малката сестра взема драстично решение: от този момент вече няма сестра и тя, заедно с Исабела, напускат къщата.
 
Саул се връща във фондацията и като чува свидетелските показания на Юрида, решава да отиде с Лопесито в бордея, където експлоатират сексуално жените. Преди това, обаче, предупреждава Хорхе и Карен. Когато пристига на мястото, тя не позволява на приятеля си да рискува живота си като влезе сам. Предлага да изчака 20 минути и ако не излезе, тогава да влезе.
 
През една странична врата, Агире успява да се промъкне в заведението и избира едно момиче- Марилин. Обяснява ѝ, че знае, че ги държат насила и е дошъл да им помогне след като Юрида му е разказала всичко. На улицата, Веларде и Хустино нетърпеливо очакват новини, когато пристига Моника и Летисия, която носи камера. Решени са да покажат на хората какво се случва там.
 
Както е обещала, Рехина събира вещите си и се изнася заедно с Исабела. Тя се сбогува със сестра си, която обвинява, че е разрушила живота ѝ. Алтаграсия ѝ отвръща, че много я обича и че заслужава да бъде щастлива далеч от нея.
 
Докато Хорхе разсейва мъжете, които наблюдават изходите, а жените бягат към полицейските коли, Саул се занимава с Мадам. Той не си дава сметка, че Андрес – лидерът на незаконната мрежа, пристига. За щастие, Карен влиза на време и не позволява да стреля по адвоката. Разтърсена от емоции, Моника се хвърля в обятията на любимия си и му разказва какво се е случило с Адолфо.
 
Минават няколко часа, Летисия редактира материала, който е записала и трябва да се излъчи в новините. Шефът ѝ я посещава и ѝ казва, че без да обяснява от кого и защо е получил тази заповед, нищо, което тя е направила, няма да бъде излъчено. Заявява ѝ, че е уволнена. В комисариата, Карен има същия късмет и моли Хорхе да стои на страна. Предполага, че зад тази мрежа стои някой с власт и сила, за това искат да го защитят.

Алтаграсия открива камерите, които Браулио е инсталирал в офиса и го предизвиква лице в лице. В този момент, коварният Падия ѝ телефонира и ѝ определя среща пред прокуратурата. Лусио я предупреждава да не се поддава и да не пада в капана му, защото той иска да я убие.