Доня Сандовал (La Doña (2016))

Тринадесета част

Голям ден за Йесения и Ласаро!

Преодолявайки всички препятствия, те обединяват животите си с емоционална церемония в квартала...

След като научава какво е направил Браулио с Лидия, Доня го отхвърля и му заявява, че не може да разчита повече на нейната подкрепа. Гони го от дома си и казва, че не иска да го види повече. Валерия набира смелост и се изправя лице в лице с него, за да му каже, че той не става нито като баща, нито като мъж. Допълва, че не може да си обясни защо се е омъжила за него.
 
Седмици по-късно, Моника е изписана от болницата и се появява в дома на Сандовал в търсене на обяснение. Разкрива, че знае, че тя е майка ѝ. Бизнесдамата е объркана и въпреки че няма друг изход, освен да потвърди, тя отрича да е продукт на изсилване. Разказва ѝ, че баща ѝ е бил прекрасен човек, но е умрял, докато е била бременна. След като е останала бременна и сама, тя е заложила капан на Ласаро и е присвоила богатството му. Йесения потвърждава тази версия, за да предпази момичето.
 
Далеч от там, Рафаел пристига от пътуването си и Летисия отказва да му прости, въпреки че продължава да го обича. Освен това прави изненадващо съобщение: Моника е дъщеря на Алтаграсия. Полудял, той се появява във фондацията, за да говори с Даниел, а Лопесито му казва, че от седмици не знае нищо за него.
 
Лидия не е способна да продължи с живота си след изнасилването на Браулио. Тя планира да замине за САЩ с родителите си. Маргарита и Моника настояват, че не може да бяга и да остави този нещастник без наказание. Настояват да го разобличат. От друга страна, Диего се разкайва, че не ѝ е повярвал и се опитва да я намери, но Асусена му попречва.
 
Веднага след като научава, че Саул е в затвора, младата Ернандес го посещава и му съобщава, че смята да продължи живота си с Адолфо. Разкрива и истината за произхода си. Признава, че знае, че той продължава да изпитва нещо към Алтаграсия и че много я боли от това. Обяснява, че не става дума за това, че обича просто две жени, а именно майка и дъщеря. Със сълзи в очите, тя се сбогува с него.
 
Малко след това, Агире излиза на свобода благодарение на посредничеството на Фелипе.
 
Сандовал държи затворен Даниел в имението и въпреки че мъжът едва се държи, отказва да разкрие името на петия от Маймуните. Това, което не си представя е, че Рафаел я е проследил до там и в момент на разсейване, спасява приятеля си. Той разкрива, че Моника е дъщеря на Доня и един от тях може да е бащата. Иска да се избавят от съмнението.
 
Браулио научава от Елена за измяната на жена си. Той отива в дома на Летисия и принуждава с оръжие Валерия да се обади на Лопесито. Заявява, че ще го убие. Адвокатът действа подмолно и баламосва врага си, докато пристига полицията и задържа коварния Падия.
 
Докато Маркос се сближава с Маргарита и я целува, а тя го моли за време преди да започнат връзка, Лидия все повече се отдалечава от Диего и не е способна да му прости, че не ѝ е повярвал, че Браулио я е изнасилил.
 
Карен и Хорхе не могат да потискат повече чувствата си и се наслаждават на доста разгорещен момент. И когато полицаят е готов да направи връзката им официална, тя му отказва под претекст, че той е неин подчинен и не иска хората да говорят по този повод.
 
Настъпва големият ден за Йесения и Фелипе я отвежда под ръка до олтара, докато Моника прави това с Ласаро. При една емоционална церемония, с музика на мариачи и заобиколени от своите любими, двамата влюбени се вричат един на друг. Тя му благодари за това, че ѝ е показал какво е любовта.
 

Доня продължава с плановете си и присъства на едно благотворително събитие, където се оставя да бъде ухажвана от един норвежки бизнесмен. От друга страна, Рафаел и Даниел получават резултатите от ДНК теста и се споглеждат развълнувани. Кабрал съобщава, че той е бащата на Моника.