Доня Сандовал (La Doña (2016))

Дванадесета част

На границата на смъртта!

Моника се бори за живота си в болница, след като Габино се опита да я убие...

След като научава, че баща му е убиец и насилник, Емилиано преживява силна криза, а Моника се опитва да го успокои, но без успех. Също така не успява да намери утеха и при Исабела. Тя му казва, че си е дала сметка, че са объркали химията с любов и че тя го обича, но само като приятел. По тази причина, тя не иска повече да е негова годеница.
 
Разбит, младежът отива на един купон и след като пие и приема наркотици, той се качва на мотора си въпреки предупрежденията на приятелите му. Докато кара из града, получава обаждане от Рафаел и разгневен, увеличава скоростта, докато накрая не губи контрол над мотора и пада от един мост.
 
Лопесито разказва на Саул, че е видял Ернандес да излиза от болницата много афектирана и стига до извода, че е чула разговора му с Доня. И не греши – недалеч от там, девойката споделя с Маргарита, че връзката ѝ с адвоката е приключила.
 
Алтаграсия се възстановява благоприятно и планира заедно с Браулио и Матаморос отмъщението си към Даниел. Освен това, жената казва, че е говорила с Рафаел от Маймуните и с дъщеря си, без да споменава името ѝ, и че е убила Франсиско, като го е предупредила преди това, че ще накара семейството му да страда. В резултат на това, Амалия е изгонена от дома си и банковите ѝ сметки са блокирани.
 
Под претекст за включване в ново експериментално лечение, Адолфо отива при Ласаро и го закарва в клиниката. Там, Моника набавя материал за ДНК тест и получава голяма изненада: той не е нейния биологичен баща.
 
Летисия и Рафаел получават трагичната новина, че Емилиано е умрял при пътна катастрофа. В компанията на близки и приятели, те се сбогуват със сина си, а бизнесменът се заклева да си отмъсти на Ернандес, тъй като вярва, че тя е виновна за случилото се. Той поръчва на Габино да я убие, защото само с нейната смърт, ще получи справедливост.
 
Без да подозира за случващото се, Моника мисли за резултатите от теста и допуска възможността майка ѝ да е изневерила на баща ѝ, а той да не знае истината. Йесения я съветва да не му казва нищо заради болестта му. Това, което не подозират, е, че в този момент Ласаро се среща с Алтаграсия, която е изписана от болницата и получава голяма сума пари, за да държи далеч момичето далеч от нея и да никога да не ѝ казва, че е нейна дъщеря.
 
По-късно, бизнесдамата търси Даниел и опитва да го съблазни, за да ѝ разкрие името на петия член на Маймуните, но той не се поддава. Точно обратното, той разкрива сърцето си: това, че цял живот е мислел за нея и е имал нужда да поиска прошка за болката, която са ѝ причинили. Признава, че тя е била единствената важна жена в живота му.
 
От друга страна, Браулио не смята да позволи на Диего да се ожени за Лидия и задейства ужасен план, за да ги раздели. Той си определя среща с девойката на събитие на строителната компания в един хотел. Там я черпи с шампанско, в което е добавил хапче. След това я отвежда в една стая, за да се възползва от тялото ѝ.
 
Младият Падия получава съобщение от баща си да се срещне с тях. Когато пристига, манипулиран от адвоката, той слага край на годежа.
 
С помощта на Адолфо, Моника разследва самоличността на майка си и открива една строителна компания Падия, която принадлежи на Ласаро. Двамата търсят Валерия, която потвърждава, че Браулио е помогнал на Сандовал да отнеме компанията от баща ѝ и въпреки че не казва нищо, Ернандес стига до заключението, че е дъщеря на властната бизнесдама.
 
Саул спира на улицата Падия и използва насилие, за да научи къде крие колата си. Когато е на път да признае, пристига полицията и отвежда Агире, вярвайки че е престъпник.
 
Моника също има проблеми – докато говори с Адолфо в колата, Габино се качва с пистолет в ръката и ги принуждава да карат към едно безлюдно място. Там се опитва да изпълни плана си, но той се проваля – Мендоса е ранена, а момичето избягва.
 

За нещастие, Габино успява да настигне момичето и след като я удря, я хвърля от една скала. Предупредена от Адолфо пристига Алтаграсия, която иска да спаси дъщеря си, която е откарана в болница. Докато се бори за живота си, полицаят ѝ изкрещява, че знае, че е била изнасилена преди двадесет години. Малко след това Доня полива тялото му с бензин и го подпалва.