Доня Сандовал (La Doña (2016))

Единадесета част

Отмъщението продължава!

Алтаграсия е отвлечена от Франсиско, един от Маймуните...

С намерението да я раздели с Агире, Йесения посява съмнения у Моника и я съветва да приеме любовта на Адолфо. Обяснява, че след множество въпроси от страна на Саул, е трябвало да каже истината – Алтаграсия е невинна, не може да е убила Хайме, тъй като са били заедно. Освен това предполага, че в момента двамата се сдобряват.
 
Карен задържа Браулио като заподозрян за убийството на Хайме и изчезването на Химена.
 
Фелипе се среща с бизнесмена, който е наел Алтаграсия и Рафаел, но той не влиза в капана и отказва парите, които му предлага в замяна на някои услуги. Той споделя с Рехина, че е записал целия разговор, за да не използват неговите думи.
 
И не греши. Няколко часа по-късно, Летисия, подстрекавана от съпруга си, излъчва в новините манипулирано видео, в което изглежда, че политикът приема подкупа. Бесен, той се появява в канала и настоява да се защити, но Кабрал отказва. Не така директорите и Валенсуела могат да покажат доказателствата, спечелвайки обичта на хората заради своята честност.
 
Емилиано търси Исабела след като е приел наркотици и се опитва да се възползва от нея. За щастие, Моника го вижда и го удря силно по главата, за да го спре.
 
Разкайвайки се обвиненията срещу Алтаграсия за смъртта на Хайме, Саул отива да ѝ се извини, но тя се показва твърда и му заявява, че нито е бил, нито някога ще бъде на нивото на жена като нея. Въпреки това му определя среща през нощта на мястото, където са правили любов за първи път без да подозира, че Моника може да ги види.
 
След като разговаря с Маргарита, Летисия потвърждава най-големите си страхове – Рафаел е бил един от бандата на Маймуните. Казва му, че той има същата татуировка като Даниел, Франсиско и Мигел – психопатите, които насилват и убиват, а на нея ѝ е предложил живот, изпълнен с лъжи. Тя иска да я остави на мира и да си върви. Останал без изход, Кабрал ѝ разказва какво се е случило и през сълзи умолява съпругата си да му прости.
 
Алтаграсия продължава с отмъщението си и предлага на Франсиско да се срещнат на хиподрума. Когато Сандовал разкрива своята самоличност, той разбира, че това е жената, която са изнасилили и я удря по главата с лопата.
 
По-късно, жената се събужда в една изоставена къща и забелязва, че Матаморос също е там и е завързан. Вега я заплашва – ако не му даде имената на хората, които знаят за Маймуните, племенницата ѝ ще пострада.
 
В това време, Саул е с Моника и двамата се наслаждават на романтична вечер в един ресторант. Той ѝ казва, че я обича и ѝ обещава да не се среща повече със Сандовал.
 
Елена изненадва Лопесито да се целува с Валерия и го предупреждава, че никога няма да му даде развод. Този път, Емилиано открива Летисия в безсъзнание след като е изпила доста лекарства и я откарва в болницата.
 
Франсиско съобщава на Даниел и Рафаел за отвличането на Доня и последният моли да го заведат в къщата. Бизнесдамата се изненадва да види приятеля си пребит и прави неочаквано признание: няма да спре да преследва Маймуните, докато всички не са мъртви и разкрива, че в резултат от изнасилването е родила дете.
 
Ямас не иска да остави Доня да умре – изпраща местоположението си на Саул и му се обажда, за да го предупреди какво става. Без да знае за това, Вега се опитва да убие бизнесдамата, но Рафаел пристига на помощ.
 
Сандовал слага край на живота на Фернандо. Браулио пристига и шефката му нарежда да изведе Даниел от там без никой да види. Малко след това се появява Агире заедно с Карен и открива любимата си умираща с оръжие в ръка.
 

Незабавно е откарана в болница и там Агире ѝ се обяснява в любов, без да знае, че Моника го чува. Той признава, че е полудял, когато си е мислел, че ще я изгуби, защото продължава да я обича. В друга стая, Емилиано става свидетел на ожесточен скандал между родителите му и изпада в криза, когато научава за тъмното минало на Рафаел.