Доня Сандовал (La Doña (2016))

Десета част

Сладкият вкус на свободата!

Саул успява да помогне на Моника да излезе на свобода и двамата правят любов за първи път...

Докато Алтаграсия изнася речта си в подкрепа на работа на Ренасер, няколко жени, подкупени от Браулио, за да дискредитират Даниел, се втурват с викове, че всичко това е измама и че тази фондация има за цел единствено да бъде фасада за проституция. Журналистите настояват за обяснение от Ямас, който подозира, че самата бизнесдама стои зад този скандал.
 
В затвора, Моника вижда как една от пазачките предава нож на друга затворничка и това задейства нейното чувство за самосъхранение. Затворничката Ернандес я заплашва да пострада, ако си отвори устата, когато пазачите пристигат да въдворят ред. Малко след това, момичетата са отведени в наказателната килия.
 
След като проверява компютъра на Валерия, Лопесито открива, че е на път да абортира и се отправя към клиниката, за да ѝ попречи. Летисия, придружена от приятелка, го вижда и принуждава медицинските сестри да не му позволяват да влиза в операционната. Той ѝ казва, че това, което смята да прави, е грешка и я уверява, че двамата могат да отгледат заедно детето.
 
Доволна, Кабрал отвежда двамата в кабинета си, за да могат да поговорят спокойно. Той ѝ казва, че това бебе е благословия и обещава да остане с нея, дори това дете да не е негово. Тя му казва, че го обича, но иска малко време, защото не е лесно и не би си простила, ако Браулио му причини нещо. Тя заявява, че не може да живее без него.
 
И не греши. Когато се връща в къщата, Падия я упреква с постоянните си излизания и иска да я принуди да правят любов. Диего защитава майка си и адвокатът го удря.
 
Благодарение на разследването на Габино, Рафаел открива, че една от дъщерите на Сандовал не е умряла и е повдигнала обвинение пред властите за изнасилване. Емилиано настоява да не се среща повече с Исабела. По-късно се среща с Даниел и го упреква, че не е изпълнил работата си. Обвинява го, че по негова вина са умрели Мигел и Сеспедес. Убеден е, че следващите в списъка на Алтаграсия са те. Предлага да се обединят и да потърсят Франсиско Вега.
 
В това време, бизнедамата получава резултатите от ДНК тестовете, които доказват, че Браулио е убил Хайме и не се помайва да го съблази, за да го доведе у дома си. Там го заплашва с нож и настоява да ѝ даде обяснение за предателството.
 
Без да знае за това, Саул посещава Моника и като научава, че тя е в наказателната килия, се среща с директорката на затвора, за да я убеди да я изкара от там. Освен това, подкупва Пинедо, за да се наслади на срещата с девойката. Двамата са на път да правят любов.
 
Също така, Доня използва своето влияние и успява да се види с Ернандес. Казва, че е на мястото, на което заслужава. Убедена е, че лъжите няма да държат за дълго Саул далеч от нея и много скоро той ще се върне при нея.
 
В опит да въздаде справедливост за смъртта на Хайме, Химена слага камери в хотелската стая и си определя среща с Браулио. Усещайки капана, адвокатът я пребива жестоко, а след това я задушава до смърт. Напълно хладнокръвно, той разчленява трупа и го залива с киселина далеч от града, за да не остави следи.
 
Настъпва дена на делото на Моника. Маргарита и Агире намират няколко свидетели, с помощта на които оспорват задържането. Валерия, съдията натоварен със случая, няма друг избор, освен да я освободи, което вбесява Алтаграсия. Сандовал заявява, че е подписала смъртната си присъда. Няколко часа по-късно заплахите ѝ се изпълняват – Пуертас е уволнена.
 
Решена да попречи на щастието на двойката, Доня ги проследява и като вижда, че посещават Ласаро в болницата, си дава сметка, че това е дъщеря ѝ Моника. Тя предупреждава Йесения, че в никакъв случай няма да ѝ позволи да остане с нейния мъж. По-късно, Ернандес и Саул си тръгват заедно и се отдават на любовта си за първи път.