Доня Сандовал (La Doña (2016))

Девета част

“Няма да нараниш никого повече“!

Йесения се втурва с кабинета на Алтаграсия и я заплашва със смърт...

Рехина не смята повече да лъже сестра си и решава да ѝ разкрие връзката, която има с Фелипе. Отговорът не закъснява: тя не е склонна да ѝ прости, никога. Заявява ѝ, че не иска никога повече да я вида в дома си. Алтаграсия заявява, че ще нареди да изхвърлят всичките ѝ вещи. Когато Исабела научава какво се е случило, тя подкрепя майка си. Двете се преместват в хотел, който не разполага с удобствата и лукса, с които са свикнали.

Въпреки това, Доня се подготвя да приеме гостите, поканени на благотворителното събитие, което е организирала. Един от тях е Даниел. Бизнесдамата се държи много очарователно с него и се интересува от работата му с жени, които са жертви на насилие. В един момент от разговора, залагайки капан с помощта на една прислужница, тя пада в басейна, уж блъсната от прислужницата, която разнася храна, а той, като истински кавалер, скача да ѝ помогне. Докато се преоблича, тя го наблюдава, за да се убеди, че има същата татуировка, което потвърждава, че той е третия член на Маймуните. Тя уверява Браулио, че ще накара всички, които са я наранили, да си платят.

Рафаел не може да прикрие нервността си при тази среща и това не остава незабелязано от Летисия, която го придружава. През последните дни е прочела много новини за нови улични банди и са се увеличили подозренията ѝ, че съпругът ѝ е бил замесен в тъмни дела през младостта си.  Валерия се опитва да я убеди в обратното, но напразно и тя отказва да има интимност с Кабрал.

Саул също се появява на събитието, въпреки че няма покана и обявява война на Сандовал. Заявява ѝ, че тя може да го превърне в убиец като себе си, но той не е склонен да прави това за нея. И ако трябва да се превърне в убиец, би го направил, за да си отмъсти за смъртта на баща си.

Асусена се изправя срещу Химена и настоява за обяснение относно последният разговор, който е имала със съпруга ѝ преди да умре. Убедена е, че са заговорничели да наранят Хайме и да отдалечат Саул от Алтаграсия. Допълва, че съжалява за това, че я е подкрепила и вече се разкайва за това. Заявява ѝ, че знае, че е абортирала и че е работила в Европа. Разстроена, жената търси утеха при Браулио и накрая двамата правят любов.

От своя страна, Алтаграсия отива в апартамента, в който се крие Йесения и получава шокираща изненада: заварва я с Ласаро. Двамата се скарват, спомняйки си какво се е случило преди 20 години. Тя ѝ предлага да ѝ прости в замяна на чека, който е дала на Йесения. Обещава да го върне, когато ѝ докаже, че не е убила Хайме.

Недоволна от това, преди да си тръгне, тя разкрива болезнена тайна, за да отмъсти на леля си. Казва му, че няма нужда да нарича дъщеря ѝ своя, защото не е негова и го е излъгала по идея на Йесения. Признава, че е била бременна, когато се е запознала с него, а детето е плод на изнасилване.

Габино задържа насила Моника, докато върви по улицата и я предупреждава в каква опасност е живота ѝ. Саул ги вижда и не може да сдържи гнева си. Нахвърля се с юмруци върху полицая. За щастие, Асусена пристига и успява да възпре сина си. По-късно, девойката благодари на Агире за помощта и той я целува. В първия момент изглежда, че отговаря на целувката му, но след това се отдръпва с думите, че той все още обича Доня Сандовал.

След разкритието на Алтаграсия, Ласаро изживява една криза и е приет в болницата на прага на смъртта. Решена да въздаде справедливост, Йесения се появява в строителната компания и заплашва племенницата с нож в гърлото. Заявява, че няма да ѝ позволи да продължава да наранява хората, които обича. Нарича я нещастница. Въпреки яростта и заплахите, в последния момент усеща, че не способна да я убие и Браулио я извежда много грубо.

Недалеч от там, полицията обвинява Моника в контрабанда и я задържа. Обвиненията, както може да се очаква, са от страна на Сандовал.