Доня Сандовал (La Doña (2016))

Осма част

Смъртта на Хайме!

Агире пада след спор с Браулио, а Алтаграсия, която също е там, се притеснява какво се случва и Саул вярва, че тя е виновна...

Алтаграсия решава да представи Саул като свой приятел пред семейството. Рехина и Исабела го приемат много добре и тя им благодари, че са могли да прекарат една приятна вечер. В това време, Сеспедес все още е завързан в мазето, а по вина на наркотиците, които Матаморос му дава, започва да бълнува.

Зад гърба на шефката си, Браулио се среща с Химена и ѝ предлага да се съюзят, за да попречат на Агире и Алтаграсия да постигнат споразумение и да се оттегли от делото. Според него, нито той, нито тя имат изгода от сближаването между двамата. Предлага ѝ да замае главата на Хайме и да го убеди, че Сандовал го е излъгала, че не е заинтересована от бизнес с него, нито пък в квартала.

Планът започва и мъжът влиза в строителната компания, за да се изправи срещу своята противница. Преди да го направи, обаче, Падия го хваща изненадващо и по време на спор между двамата, при който пада от покрива. Сандовал, която се намира наблизо на среща с Йесения, е шокирана от видяното. В този момент се появяват Саул, Моника и Карен.

Всичко сочи, че богатата бизнесдама е виновна и Веларде се опитва да я задържи, но Браулио пристига и му попречва. Алтаграсия умолява Саул да ѝ повярва, че не е направила нищо. Той обаче мисли само как да защити Асусена.

Диего вижда Емилиано да се целува с Исабела и в пристъп на ревност, го удря. Обвинява го, че е предател и че се занимава с момичетата, които на него му харесват.

Асусена все още е много афектирана от смъртта на съпруга си и моли Саул да ѝ обещае, че няма да се приближава до Алтаграсия. Тя, от своя страна, е решена на всяка цена да докаже своята невинност и да си върне любимия. Тя се опитва да притисне Йесения да заяви, че в онзи момент е била на среща с нея. Тя ѝ отвръща, че не се страхува от нея и ако иска, може да я убие. Заявява ѝ, че се е превърнала в чудовище и дори семейството ѝ не я обича. За късмет, пристига Рехина и не позволява да се случи някое нещастие.

Валерия излиза на вечеря с Лопесито, докато Браулио излиза извън себе си у дома, мислейки къде може да е. Той също така не подозира, че съпругата му си е направила тест за бременност след няколко случая на прилошаване и резултатът от теста е положителен.

Моника се превръща в голяма подкрепа за Саул след смъртта на баща му. Двамата заспиват на дивана прегърнати. На сутринта, Алтаграсия се промъква в дома на любимия си и като ги вижда, го упреква в предателство.

Рехиня събира кураж и отива да търси Фелипе. Заявява му, че с него е щастлива и че сестра ѝ не заслужава да се жертва заради нея. Валенсуела се потапя в устните и следва нощ, изпълнена със страст.

Побесняла, Алтаграсия се прибира в имението и стреля от близко по Алехандро, когато го открива на олтара, който има в памет на жертвите на Маймуните. Далеч от там, Саул попречва на Диего да насили Моника.