Доня Сандовал (La Doña (2016))

Втора част

Силата на желанието!

Саул и Алтаграсия имат страстна и бурна среща на плажа...

Хайме организира празненство, за да отпразнува своята свобода. Алтаграсия присъства и го уверява, че иска да сключат примирие, но той не ѝ вярва и я изгонва. Моника остава впечатлена от красотата на жената, докато Лоренсо става много неспокоен. Не може да предположи какво може да се случи, ако се разкрие, че са майка и дъщеря. По-късно споделя страховете си по този въпрос с Йесения, а тя го успокоява, че все още не е дошъл момента за разкрития.

Отново в имението, бизнесдамата продължава да разследва местонахождението на Маймуните – групата престъпници, които са я изнасилили. Открива Мигел Прсиадо, който живее във Веракрус. Тя е решена да отиде там, за да го види. Далеч от нейните действия и по съвсем различни причини, Саул също се среща с него.

Моника се запознава с един лекар, който обещава да излекува баща ѝ, но това лечение е много скъпо. Отчаяна, тя приема да пренася контрабанда, за да осигури парите.

Под предлог, че иска да се сдружи с Пресиадо, Алтаграсия се представя в офиса му, убедена, че той няма да я разпознае. След като го съблазнява, вижда татуировката, която потвърждава самоличността му. Тя започва да планира начина, по който да приключи с него. Тя си тръгва, а малко след това пристига Саул, но двамата не се засичат. Саул е изгонен без дори да му обърнат внимание.

По пътя към летището, адвокатът вижда как една жена влиза в морето както е облечена. Убеден, че става дума за опит за самоубийство, бърза да помогне на жената. Изненадва се, когато става ясно, че тази жена е Алтаграсия. Тя също е изненадана да го види и накрая двамата започват да се целуват страстно. Въпреки всичко, тя се отдръпва и си тръгва с колата.

Химена не спира да мисли, че Сандовал е любовница на Саул и прибързано я обвинява, когато се завръща в града. Под заплаха, бизнесдамата я принуждава добро работно място в Европа, за да се отърве от нея.

Притеснена за Моника. Лидия разказва на Агире, че има връзки с престъпници. Младежът тръгва да я търси и обещава да ѝ намери работа. След това казва, че е скъсал с годеницата си, защото е признал, че е влюбен в друга. Тя се изпълва с мечти от идеята, че е щастливката...

По заповед на Алтаграсия, Браулио довежда Мигел в имението, където лично тя го измъчва, за да измъкне имената на съучастниците му...