Господарката на Троя (La dama de Troya)

25 част

Решение на Антонио променя живота на всички!

След случилото се в кланицата, Антонио се отказва от идеята да се предаде на полицията и избягва. В това време, Габино умира от раните, получени след като шефа му го прострелва. Преди да умре, той моли Естер за прошка заради всичко, което й е причинил.

Сусана разбира, че Антонио, единственият човек, който може да й помогне, е в затвора. Тя се вижда принудена да моли бившия си съпруг Фабиан да й позволи да живее в дома му.

Без да се интересува от последствията от своите действия, Антонио търси начин да избяга от затвора.

По време на погребението на Габино, Симон присъства, но се скрива. Той не може да сдържи сълзите си – той страда от смъртта на баща си. Когато всички си тръгват, Симон излиза от скривалището си, но е изненадан от Себастиан, който го съветва да се предаде на полицията. Симон решава да се вслуша в съвета на Себастиан и се предава на властите. В действителност, неговата цел е да влезе в затвора във Виявисенсио, където е затворен Антонио. Младежът иска да му отмъсти за смъртта на баща си.

Патрисия решава да се отдалечи и да остави ранчото „Ел Потрийо“ в ръцете на Силвия и Алкараван. Тя смята да помогне на Себастиан при управлението на имението „Ла Дорада“.

Без подкрепата на Антонио и Фабиан, Сусана е принудена да започне работа в бордея на селото.

Сусана посещава Антонио в затвора, за да му съобщи, че в същия момент неговия обожаван син се жени за Патрисия – виновницата за всичките му нещастия.

Минават месеци...

Камила, собственицата на бордея в селото, разговаря с Мартин и му съобщава, че синът на Себастиан и Патрисия се е родил. Той разбира, че вече няма никаква причина да продължава да страда и решава да се спаси от своята депресия.

Патрисия изпада в шок, когато си мисли, че е видяла Антонио да мародерства в района.

След като излежава своята присъда, Симон излиза от затвора и отново започва да работи със Себастиан.

Въпреки всичко, щастието на Патрисия, Себастиан и детето им е помрачено от странно присъствие, което притеснява жената и тя има кошмари.

Естер решава да даде шанс на любовта си с Фабиан, който застава начело на кланицата. Но започват да се случват странни неща – някои животни в имението „Ла Дорада“ и от района са отровени.

Комендант Морено става жертва на атентат.

Естер изпада в ужас, когато не открива внука си в люлката му. Тя се разплаква безутешно. В този момент пристигат Себастиан и Патрисия. След като разбират какво е станало, те са изумени. Себастиан, с помощта на Даниел – новият кмет на Пуерто Дорадо, започва да издирва малкия.

В полицейския участък, Морено е изненадан от Антонио де ла Торе, който иска да му отмъсти за всичко, което му е причинил.

Маркос отвлича Силвия и я завежда на едно изоставено място с явното намерение да я изнасили.

Злобата на Антонио де ла Торе се увелича все повече. Не само успява да излезе от затвора, но сега той държи внука си в ръцете. Той се обажда на Патрисия, за да й съобщи това. Той я предупреждава, че ако съобщи на властите, ще си понесе последствията. В този момент, Себастиан разбира какво става и взема телефона от ръката на съпругата си, за да говори с Антонио. Той му определя среща на едно отдалечено място и го предупреждава да не се обажда в полицията или бебето ще пострада. За да не излага на опасност живота на сина си Николас, Патрисия, без да одобрението на съпруга си, решава да отиде на срещата с Антонио де ла Торе. Това, което тя не може да си представи, са истинските намерения на злия мъж.

Сусана е арестувана от полицията на Пуерто Дорадо, а Себастиан успява да спаси сина си. За нещастие, не всичко е наред – той научава, че баща му държи съпругата му. С помощта на Даниел, Себастиан започва операция по откриването на Патрисия.

Перверзният Антонио де ла Торе пристига в една изоставена мелница, където завежда Патрисия. Тя се опитва да избяга, но усилията й са напразни. Антонио я завързва за една греда и започва да я целува. Той започва да разтваря блузата й, докато Себастиан е отчаян и заедно с приятеля си Даниел продължава да издирва своята любима. Себастиан пристига точно на време – той попречва на баща си да злоупотреби с Патрисия. По време на спора им, Де ла Торе удря сина си и побягва. След това той се изкачва по стълбите към върха на мелницата. Антонио отказва да се предаде доброволно на полицията. Синът му Себастиан настоява, че няма път за бягство и трябва да плати за всички престъпления, които е извършил. Неочаквано, земевладелецът взема решение, което оставя всички без думи...

Една година по-късно, Патрисия и Себастиан отварят кланицата, която се е превърнала в кооператив между скотовъдците в района...