Господарката на Троя (La dama de Troya)

24 част

Себастиан малко по малко започва да разкрива какъв е в действителност баща му!

Симон разкрива пред Патрисия плановете на Мартин да убие Себастиан. Се опитва да попречи на това.

След като успява да потвърди своите подозрения, Антонио се противопоставя на Сусана, изгонва я от кланицата и й заявява, че повече няма да я издържа. За това, Сусана търси Естебан и му казва, че ще трябва да й плаща стаята в хотела или тя ще разкаже на Антонио, че той е нейния любовник.

Антонио де ла Торе научава, че синът му Себастиан е твърдо решен да върне земите на селяните. Той побеснява и започва да търси начин да попречи.

Мелинда разговаря с Патрисия и й разказва, че Йоланда, майката на годеника й Даниел, вече знае, че е била проститутка.

Напрежението в семейство Де ла Торе се увеличава – след като научава за намеренията на сина си да върне земите на селяните, Антонио и Себастиан се скарват. Себастиан си дава сметка, че баща му го лъже. Той казва на Нена, че вече започва да вярва, че всичко, което Патрисия му е казала, е било истина.

Антони моли Габино да продължи да следи всяка стъпка на сина си, защото не смята да допусне той да прави каквото си иска с парите на семейството.

Себастиан казва на майка си Естер, че е решен да върне земите на селяните, тъй като е убеден, че баща му ги е обрал.

Сусана се среща с Антонио в хотела, за да му каже, че един от главните заподозрени за кражбите в имението е Симон. След като научава това, той отива да търси Габино, за да му поиска обяснение за обвиненията против неговия син Симон.

Патрисия и Мартин се срещат с Алкараван, Силвия и Мелинда, за да им съобщят, че след като се оженят, смята да напуснат Пуерто Дорадо. Тази новина ги шокира.

Себастиан не може да избегне болката, която изпитва след като научава, че любимата му жена ще се омъжва за Мартин. Той моли приятеля си Даниел да разбере от годеницата си къде може да открие Патрисия, за да поговори с нея. Придружен от приятеля си Даниел, Себастиан отива в бара на Пиер. Там той получава много неприятна изненада – заварва Патрисия и Мартин да се целуват. Тази ситуация не само събужда ревността на Себастиан, но също така предизвиква желанието му да изхвърли Патрисия от живота си веднъж завинаги.

Габино се чувства обиден от упреците на Антонио, който смята, че довереният му човек е съучастник на сина си. След като му обяснява някои неща, Антонио му вярва и решава да пощади живота на Симон. Той казва на Габино, че трябва да го изгони от имението.

Миранда, Хулиета и Аусенсия разговарят със Сентея, за да го убедят да отиде в бара и да шпионира Пиер. Те искат да разберат какво става между него и французойката.

Патрисия изгубва контрол над колата си, която остава без спирачки и се блъска. Себастиан, който я следва, вижда какво се случва и бърза да й помогне. Той я откарва в болницата. За щастие, тя и бебето са в добро състояние. В болницата, Себастиан се възползва от възможността да бъде близо до нея. Той я пита защо смята да се омъжва за Мартин. Докато е в болницата, Себастиан получава обаждане от Нена и измисля извинение, за да не разбере тя, че той е с Патрисия.

Силвия се среща с Антонио, за да му съобщи, че приема предложението му. Тя му разказва, че след като Патрисия и Мартин се оженят, те ще напуснат Пуерто Дорадо.

Патрисия се разстройва, когато научава, че Себастиан продължава с решението си да се ожени за Нена. Въпреки това, тя събира кураж и отива в бара, в който Себастиан се среща с Даниел. Тя казва на любимия си, че въпреки силна болка, която изпитва от мисълта, че той ще се жени за Нена, тя му желае всичко най-добро. По време на разговора им, Патрисия не може да избегне онова, което изпитва, и целува страстно Себастиан.

В това време, бесен от предателството на Нена, Симон отива при Себастиан, за да му разкрие, че Нена се омъжва за него само заради парите му и че от няколко години двамата са любовници. Тази новина изненадва Себастиан.

Антонио казва на комендант Морено, че е разкрил, че е единият от крадците в имението му е Симон. За това той настоява да го задържат. Заради създалата се ситуация, Морено се среща с Естебан, за да му каже, че Симон е бил разкрит и че трябва да го елиминират преди да ги е издал.

След всичко, което научава за Нена, Себастиан решава да потърси Патрисия, за да поговори с нея. Те са прекъснати от Нена, която бясно упреква Себастиан за поведението му и го обвинява в това, че си измисля разни неща, за да остане с Патрисия.

Симон отива наранен в бордея. Камила и Мартин му помагат. Симон разказва на Мартин, че са се опитали да го убият. В това време, убиецът пристига в бордея, за да довърши започнатото. За щастие, Рубен се намесва и не позволява на убиеца да изпълни намеренията си. Той успява да изкопчи от него кой му е наредил убийството.

Габино научава, че са се опитали да убият сина му. Той упреква Антонио, мислейки че той стои зад това.

Мартин разбира, че е безполезно да се бори за любовта на Патрисия и за това решава да напусне живота й завинаги.

Нена и Симон пристигат в един хотел и се регистрират под фалшиви имена, за да не може полицията да ги открие. За нещастие, нещата се усложняват за тях – те се оказват обкръжени. Те не виждат друг изход, освен да продължат да бягат.

Естер разказва на сина си Себастиан, че отново е заварила Антонио и Сусана заедно.

Естер научава за всички безчинства, които е извършил Антонио де ла Торе. Тя кани Габино на вечеря. Въпреки всичко, управителят не се осмелява да й разкаже нищо. Антонио се появява в ресторанта и открива съпругата си и Габино заедно. Изпълнен с гняв, той планира да си отмъсти и на двамата.

Нена, Симон и Рубен са заобиколени от комендант Морено и група полицаи. Рубен помага на своя приятел да избяга, но за нещастие, този мъж няма късмета и получава куршум от Морено.

Даниел печели изборите и е обявен за новия кмет на Пуерто Дорадо.

Пиер решава да остави бара в ръцете на трите си жени и да напусне Пуерто Дорадо.

Себастиан разговаря с Габино и го моли да разкаже цялата истина за баща му. Въпреки че в началото Габино не е много сигурен дали да изпълни молбата на младежа, накрая определя среща със Себастиан в кланицата, за да му разкаже цялата истина.

Антонио залага капан на Естер, определяйки й среща в кланицата. Там пристига и Габино, който остава изумен, когато научава, че шефът му иска от него да убие Естер.

Мелинда разказва на Патрисия, че е решила да напусне Пуерто Дорадо.

Атмосферата в кланицата се нажежава, когато се срещат Естер, Габино и Антонио. Антонио дава на служителя си пистолет и му нарежда да убие Естер. Но Габино не изпълнява заповедта на шефа си и му се противопоставя. В този момент Антонио взема пистолета, за да убие сам съпругата си, но Габино прави всичко възможно, за да защити жената. Той и Антонио се сборичкват, по време на което се чуват няколко изстрела. Себастиан пристига на мястото и се промъква без да бъде забелязан. Синът на Антонио подслушва разговора между баща си и Габино, при което разкрива една ужасна и болезнена истина.