Господарката на Троя (La dama de Troya)

23 част

Себастиан се връща при Нена!

Алчността на Симон няма граници. Тя го подтиква към решението да открадне най-добрият бик за разплод в имението „Ла Дорада“. Но е разкрит от един мъже, които го залавят и го предават на Антонио де ла Торе. На мястото пръв пристига Габино и разкрива, че един от крадците е собствения му син. Той е изправен пред труден избор – лоялността към шефа си или животът на сина му.

Мартин кани Патрисия на романтична вечеря в ресторант. Въпреки че е приятно изненадана от поканата, тя го моли да не я притиска, защото все още не може да забрави Себастиан.

Опита на Сусана да получи пари от Естебан е провален от Нена, която се появява насред страстна целувка, която разкрива каква връзка има между двамата.

Пиер отива в имението на Себастиан, за да му върне чека, който младежът е дал на Патрисия като част от това, което трябва да получи тя при раздялата им. Чувствайки се неудобно от положението, Себастиан моли Нена да предаде чека на някого от „Ел Потрийо“, но нейните намерения се различават от неговите. Дали Нена е способна да задържи чека за себе си?!

Патрисия и Себастиан отиват в съда, за да легализират своята раздяла. Себастиан се възползва от срещата им и упреква съпругата си за цялата вреда, която е причинила на него и семейството му. В този момент тя припада.

Комендант Морено казва на Естебан, че трябва да елиминират Симон, за да избегнат вероятността младежът да издаде и тях за кражбите, които са организирали в имението „Ла Дорада“.

По-късно, Себастиан отива в „Ел Потрийо“, за да попита за здравословното състояние на Патрисия, но я открива в доста компрометиращо положение с Мартин. За това той си побягва от там и отива да търси утеха в прегръдките на Нена, бившата му годеница.

След стига до съгласие с баща си Габино, Симон предава на Себастиан предполагаемите доказателства за случилото се с Умберто, съпруга на Патрисия, който, според думите на Патрисия, Антонио е убил. След като преглежда документите, които му предава Симон, Себастиан разбира, че друг мъж е обвинен и задържан за това убийство. Той решава да отиде в затвора, за да се избави от съмненията си.

Убеден, че детето, което чака Патрисия, не е от Себастиан, Антонио се заема да настрои всички жители на Пуерто Дорадо против нея.

Себастиан отива в затвора, за да разпита мъжа, който е затворен за убийството на Умберто (първия съпруг на Патрисия). Той му разказва измислената история, че именно той е убил мъжа и е изнасилил жената. Убеден, че престъпникът казва истината, Себастиан отива при бившата си съпруга, за да я заведе в затвора и да я убеди в невинността на баща си. Въпреки това, Патрисия е много объркана и казва на Себастиан, че затворникът лъже.

Сусана се възползва от прелестите си, за да съблазни Естебан с единствената цел да си спечели съюзник, който ще й помогне да превърне живота на Фабиан в ад. Точно когато двамата си прекарват добре, се появява Антонио де ла Торе, който търси Сусана.

След като разговаря със затворника, който повтаря, че той е убил Умберто и е изнасилил Патрисия, тя допуска, че може да е сгрешила. Тя отива в дома на Себастиан, за да му поиска прошка.

Себастиан казва на баща си Антонио, че вярва в неговата невинност.

Йоланда е твърдо решена да открие каква тайна крие Мелинда, годеницата на сина й Даниел. За това, съпругата на кмета отива в бордея и разпитва за живота на невестата си и научава неща, които я оставят без думи.

Нена използва това, че отново живее в дома на бившия си годеник, за да се опита да го съблазни.

Въпреки че Патрисия приема, че може да е допуснала грешка като е обвинявала Антонио де ла Торе за това, което й се е случило в миналото, тя е изпълнен със съмнения. За това моли Мартин да я придружи до затвора, за да разпита отново престъпника и да научи истината. Когато пристигат на мястото, тя разбира, че всичко е било един фарс.

Антонио научава от Габино, че Патрисия е разкрила измамата и сега е бясна. За това, той нарежда да открият престъпника и да го убият.

В това време, Себастиан решава да даде втори шанс на Нена и събира семейството, за да им съобщи, че смята да се ожени за нея.

Йоланда моли сина си Даниел да формализира връзката си с Мелинда, за да заживеят в нейния дом.

След като научава за решението на Себастиан да се ожени за нея, Нена се развълнува. В този момент, Патрисия чува разговора и е разбита. Малко след това, Патрисия открива сам Себастиан и се възползва от възможността да поговори с него. Тя му разказва, че онова, което им е казал затворника е било лъжа, тъй като по-късно тя не е открила мъжа в затвора.

Антонио открива един мъж в стаята на Сусана. Той подозира, че тя го мами и за това й дава много пари, за да отседне в един хотел. Така той смята да следи всяка стъпка на своята любовница.

Йоланда не издържа повече и накрая разказва на съпруга си Рамон, че Мелинда, годеницата на сина им Даниел, е проститутка.