Господарката на Троя (La dama de Troya)

22 част

Себастиан научава за бременността на Патрисия!

След всичко преживяно напоследък и лошите новини, които получава, Патрисия изпитва силни болки в корема. По тази причина, Мартин отива да търси лекар, за да я прегледа, защото бебето може да е в опасност. Въпреки усилията на Силвия и Алкараван да научат какво се е случило с Патрисия, Мартин скрива истината и им обяснява, че Патрисия се чувства слаба след всичко случило се. Но те научават от лекаря, че Патрисия е бременна. Най-неочаквано, в ранчото се появява Антонио де ла Торе, за да поговори с Патрисия. Той й признава, че е наредил да убият Хасинта и я предупреждава, че ако продължава с атаките против него, ще си понесе последствията.

Себастиан отива в кланицата с Нена и Симон, за да говори с Роке и Херемиас. Той ги моли да организират среща със селяните и обещава, че ако те докажат, че Антонио е откраднал земите им, той ще го предаде на властите.

Мелинда и Даниел пристигат в един луксозен хотел в Пуерто Дорадо, за да останат да живеят там известно време, докато си намерят нещо подходящо.

Габино отново се скарва със сина си Симон и му забранява да застава срещу неговия шеф.

Патрисия изплашена разказва на Мартин, че Антонио е поръчал убийството на Хасинта. Не стига това, а сега държи Пиер в ръцете си и заплашва да го убие, ако свидетелства против него. Мартин се опитва да я убеди да не се поддава на шантажите на този мъж, Патрисия решава да сложи край на своето отмъщение, защото не иска приятелите й да последват съдбата на нейната приятелка.

Пиер отива в „Ел Потрийо“. Двамата с Патрисия се прегръщат силно и тя се радва, че приятелят й е добре. Пиер научава от Силвия, че Патрисия очаква дете от Себастиан, но го моли да запази това в тайна, защото не иска никой от семейство Де ла Торе да научи за това.

За да изпълни обещанието, което е дал на селяните (да им върне земите), Себастиан организира среща в един магазин в селото, където той ги очаква. Но нещата не се развиват както ги е планирал, тъй като Антонио е наредил на Габино да заплаши скромните хорица да не смеят да си искат земите, защото той не иска да изгуби всичко, което смята за свое. По тази причина, селяните не отиват на срещата.

Патрисия отива при лекаря, който я е прегледал в ранчото. Той й прави първата ехография. Тя е безкрайно щастлива, когато той й казва, че бебето се развива добре. Заедно с Пиер, тя си тръгва от клиниката. В този момент, Себастиан вижда Патрисия и Пиер заедно. Той се опитва да разбере защо съпругата му е била там. Така той научава, че тя очаква дете от него.

Даниел и Мелинда не се чувстват комфортно в хотела заради шума, който вдигат другите гости на хотела.

Себастиан разказва на Естер, че селяните не са се появили на срещата, на която той е искал да им върне земите. Въпреки това, младежът е щастлив и споделя с майка си, че Патрисия очаква дете от него. В този момент, Габино и Антонио подслушват разговора им. Антонио побеснява, защото това означава, че не може да нарани по никакъв начин Патрисия заради детето, което носи тя и в чиито вени тече кръвта на Де ла Торе.

Нена е много притеснена от новината за бременността на Патрисия, защото това би означавало тя да изгуби Себастиан завинаги.

Притеснен от случилото се със селяните, Себастиан отива да говори с Роке и Херемиас, за да научи какво става. Роке му казва, че малко преди срещата са получили помощи.

Силвия и Антонио се срещат. Тя му казва, че детето, което очаква Патрисия, не е от Себастиан, а от Мартин.

Себастиан побеснява и отива да говори с баща си, за да го упрекне заради това, което е направил със селяните, за да не присъстват на срещата.

Себастиан отива в „Ел Потрийо“, за да говори с Патрисия относно бременността й. Той преживява голямо разочарование, когато тя му заявява, че детето, което очаква не е от него, а от Мартин.

Нена и Сусана разговарят в своето имението, но най-неочаквано са изненадани от Естер, която пристига, за да ги изгони от там. Сусана се опитва да я постави на място и й заявява, че имението сега им принадлежи. Естер й показва документи, според които тя е собственичка на тези земи. Нена и Сусана нямат друг избор, освен да си тръгнат от там.

След скандала, в който замесва сина си Даниел и годеницата му Мелинда, Рамон решава да направи серенада на съпругата си Йоланда, за да я помоли за прошка и да я убеди да го подкрепи в новата предизборна кампания.

След като вижда колко много страда Себастиан от лъжата, която му казва, Патрисия решава да му разкрие истината и да му признае, че той е бащата на това създание. Гневът и разочарованието са обхванали младежа и той не позволява на Патрисия да говори. Само настоява тя да подпише документите за развода.

Фабиан е много объркан от присъствието на Сусана в кланицата. За това, той разказва на Себастиан за случилото се.

Естер, Себастиан и Антонио отново спорят. Себастиан упреква баща си за това, че е наел Сусана в кланицата. Естер заявява на Антонио, че иска да се разведе с него и смята да поеме управлението на бизнеса в свои ръце, за да не му позволява да върши още глупости.

Антонио променя отношението си към Себастиан и му казва да не се меси в решенията, които той и майка му вземат. Себастиан е изненадан от промяната в позицията на баща си. Единственото, което Антонио прави, е да използва ситуацията, тъй като знае какво се е случило между Патрисия и сина му. Той умело манипулира сина си както му е удобно.

Патрисия научава какво е станало със селяните, когато са се отказали да присъстват на срещата, на която Себастиан е смятал да му върне земите. Тази ситуация събужда гнева на Патрисия и тя търси начин да навреди на Антонио. Тя предлага на селяните да не продават добитъка си на кланицата и така да попречи на Антонио и бизнеса му.