Господарката на Троя (La dama de Troya)

21 част

Хасинта умира!

След като се преструва пред Себастиан, че никога няма да може да има деца заради аборта, Нена успява да убеди младежа да я придружи до Виявисенсио, за да си направи изследвания, но единственото й намерение е да остане насаме с него, за се опита да си го върне.

Сусана има романтична среща с Антонио де ла Торе без да подозира, че е следена от детектив, нает от Фабиан, който успява да я снима.

Мелинда има сериозни съмнения, че годеникът й Даниел е гей и за да се убеди в това, тя се опитва да съблазни, облечена в много предизвикателни дрехи.

Патрисия вижда, че Себастиан подрежда дрехи в един куфар и за това, тя го пита за целта на пътуването му. Той й отговаря, че заминава с Нена. Като чува това, Патрисия много се разстройва.

Патрисия моли Естер да събере цялото семейство заедно с Фабиан, Сусана и Нена, защото има да съобщи нещо много важно. По тази причина, Естер се обажда на Себастиан, за да се върне в Пуерто Дурадо. Себастиан съжалява за всичко, което се е случило. Той е решен да направи всичко възможно, за да си върне любовта на своята съпруга. Но никой от тях не подозира, че новината, която има да им съобщи тази жена, ще промени живота на всички.

Хулиета и Пиер са разкрити от родителите на Аусенсия в много компрометираща ситуация. Това принуждава Аусенсия да разкрие цялата истина пред своите родители относно връзката на Пиер и неговите три жени. След това разкритие, те остават изумени.

В имението „Ла Дорада“, Патрисия разкрива пред всички кой е истинския Антонио де ла Торе. Естер започва да плаче безутешно. И като че ли това не е достатъчно, Патрисия разкрива, че Антонио е убил съпруга й и я е изнасилил, след което я е прострелял, вярвайки че я е убил. В опит да се защити, Антонио упреква Патрисия за това, че се е омъжила за Себастиан, за да си отмъсти. Себастиан се намесва и се конфронтира с Патрисия. В този момент, Антонио усеща силна болка в гърдите и преживява инфаркт. Той е откаран по спешност в болницата.

Естебан, Морено и Рубен са много притеснени от възможността да бъдат разкрити (че те крадат добитъка).

Гриселда и Рамиро, родителите на Аусенсия, отиват в полицията, за да обвинят Пиер след като разбират, че този мъж има три жени, една от които е тяхната дъщеря.

Мислейки за съвместно бъдеще, Симон решава да предложи брак на Нена – жената на живота му и основната виновница за неговите грешки.

Патрисия разбира, че е бременна. Тя моли Мартин да не казва на никого за състоянието й, най-малко на Себастиан. Патрисия е решена на всяка цена да скрие своята бременност.

Отмъщението на Патрисия срещу Антонио де ла Торе има неочаквани последствия за нейната приятелка Хасинта. В ранчото „Ел Потрийо“, тя чува странни шумове и с пушка в ръка проверява какво става. Тя се сблъсква с Габино, който е решен да изпълни заповедта на своя шеф.

След като Естер изгонва Сусана от имението, жената няма друг избор освен да поиска помощ от Йоланда.

Хулиета и Миранда успяват да съберат доказателства, че Аусенсия не е непълнолетна и така имат възможността да спасят Пиер от затвора.

Симон отива в стаята си и се опитва да скрие под матрака на леглото си парите, които е откраднал, но се появява Габино и двамата се скарват.

След смъртта на Хасинта, болката и гнева обхващат Патрисия. Тя решава да отмъсти за смъртта на приятелката си.

Антонио няма търпение да се възстанови, а Габино го съветва да си почива за сега. Антонио заявява, че не може да си почива, защото не може да позволи Естер и Себастиан да научат за неговия бизнес.

Антонио излиза от болницата и се прибира в дома си. Естер го наблюдава с много гняв и му казва, че от този момент нещата ще се променят, тъй като Себастиан ще поеме отговорността за имението. Антонио побеснява и удря Естер. Себастиан се намесва и заявява на баща си, че ако отново посегне, не отговаря. Докато това се случва, Себастиан научава, че са убили Хасинта. Когато Себастиан научава за случилото се, той се притеснява заради болката, която сигурно изпитва Патрисия. Той решава да отиде в болницата, за да поговори с нея. След като тя го вижда, му казва, че ще е по-добре да си тръгне. Въпреки че Себастиан се опитва да я успокои, тя му казва, че е бил Антонио човека, който е убил приятелката й.

Патрисия решава да разследва кой точно е убил приятелката й Хасинта. За това тя разговаря със Симон и го пита дали крадците не са убили приятелката й.

След като Естер връща имението „Лас Палмас“, Фабиан, Нена и Мариана си събират багажа, за да се върнат да живеят там. Но тяхното спокойствие е нарушено, когато Сусана се появява, за да остане там, тъй като няма къде другаде да отиде - Нена убеждава баща си да подслони майка й там за няколко дни, докато тя си намери място, където да живее.

Изпълнени с болка, Патрисия, Алкараван и техните приятели погребват Хасинта.

През това време, за да избегне всякакви подозрения, че той има нещо общо с убийството на Хасинта, Антонио нарежда на Габино да се отърве от мъжете, които са извършили убийството.

Себастиан е много разстроен от обвиненията, които е повдигнала Патрисия срещу баща му (за убийството на Хасинта).

Антонио се приближава към съпругата си Естер, за да й поднесе извиненията си за това, че я е ударил, но жената не ги приема.

Още веднъж Нена използва уловка и преди Симон да успее да я разобличи пред Себастиан за фалшивата бременност, тя решава да поговори с младежа и да го помоли да изгони Симон от имението, тъй като тя е жертва на сексуален тормоз от негова страна.

Ситуацията между Сусана и Мариана всеки път става все по-напрегната. По тази причина Фабиан решава да продаде имението, за да даде половината на съпругата си и така да я принуди да му даде развод.

Думите, които Патрисия казва на Себастиан относно отговорността на баща му за смъртта на Хасинта, не оставят на мира младежа. Той пита направо баща си дали той стои зад това убийство. Побеснял, Антонио отрича всичко, а Себастиан го предупреждава, че ако това излезе вярно, той сам ще се погрижи властите да научат за това.

Патрисия е депресирана от смъртта на приятелката си. Въпреки че Мартин и Алкараван се опитват да повдигнат духа й, усилията им се оказват напразни.

След като Нена измамва Себастиан и му казва, че Симон я преследва, младежът не остава със скръстени ръце и отива да упрекне Симон.

След поредния скандал между Сусана и Мариана, девойката моли Фабиан да се върнат в къщата на Естер, където са живели преди това. В началото Фабиан е против, но накрая се съгласява.

Себастиан и Естер решават да върнат на селяните земите, които сега са владение на Антонио. Де ла Торе побеснява и казва на сина си, че няма да позволи да унищожи с лека ръка всичко, което той е гради толкова години. Той ги изгонва от имението. Естер се намесва и заявява, че този, който ще напусне имението, е той (Антонио), тъй като тя е вложила пари в него.

Нена продължава с плановете си да се събере отново със Себастиан. По тази причина тя му предлага да я вземе за личен асистент, особено сега, когато е застанал начело на имението.

Патрисия събира Алкараван, Мелинда, Силвия и Мартин, за да им каже, че след смъртта на Хасинта, те трябва да се погрижат за делата в „Ел Потрийо“. Тя решава да помоли Даниел да напусне ранчото, тъй като той е най-добрия приятел на Себастиан, за когото тя не иска да знае нищо. След това решение, Мелинда се ядосва на Патрисия и решава да си тръгне с Даниел.