Господарката на Троя (La dama de Troya)

20 част

Разводът между Патрисия и Себастиан е неизбежен!

Антонио де ла Торе се свързва със Силвия, с която се среща в имението си, за да й поднесе една изненада – подарява й един чистокръвен кон, за да й помогне да спечели на надбягваният на празненството. Изненаданата девойка му благодари с една гореща целувка.

Роке и Херемиас пристигат в имението „Ла Дорада“, за да търсят Патрисия. Те искат да й разкажат за несправедливостта, която е допуснал Естебан, когато им е платил много под цената, за която са се договорили с Антонио де ла Торе. Патрисия не може да мисли за нищо друго, освен за случилото се с Нена и тръгва без да им обърне внимание. Притеснени от поведението на Патрисия, мъжете решават да поговорят със Себастиан за случилото се. Той се заема сериозно с проблема и отива в кланицата, за да говори с Естебан и да разреши проблема.

Патрисия решава да поговори с Фабиан, за да му разкрие истината за имението, което той е изгубил, когато е изпаднал във финансови проблеми. Това го озадачава много. След като разбира за предателството на своя предполагаем приятел Антонио де ла Торе, възмутеният Фабиан отива да го упрекна и да го обвини за измяната. Объркана, Естер се опитва да разбере какво става и моли Фабиан да й обясни. Фабиан й разказва, че Антонио е придобил всичко негово.

Себастиан е решен да се раздели с Патрисия, въпреки че приятелят му Даниел се опитва да го накара да размисли и да не взема решение, за което по-късно може да съжалява.

Симон се среща в бордея с Рубне, който му предава поръчката, която е обещал да достави в имението „Ла Дорада“, но в замяна моли да го приеме за свой съдружник. В това време, Естебан и Морено планират кражбата, за която да бъдат обвинени Рубен и Симон.

Патрисия разказва на Пиер за случилото се със Себастиан.

Силвия разказва на Мелинда, че Антонио й е подарил чистокръвен кон. Мелинда я съветва да внимава много с този мъж, защото сигурно ще поиска нещо в замяна.

Фабиан разказва на Патрисия какво й е казал Антонио – той е купил имението му, за да не остава в чужди ръце. Въпреки това, мъжът стига до извода, че Антонио винаги го е мамил. Патрисия предлага да му помогне да разкрие цялата истина.

Антонио отвежда Силвия в едно ранчо далеч от имението му, за да не ги притеснява никой. Патрисия отива на това място, за да провери едни документи, но усеща присъствието на някого. Тя иска да избяга от там пред да са я забелязали, но преди това открива Силвия и Антонио да се целуват страстно. Бясна, Патрисия разказва на Хасинта, че Силвия има връзка с Антонио де ла Торе и изхвърля от ранчото Даниел, който е разочарован, че неговата годеница Мелинда е отхвърлила предложението му за брак. След това, Даниел и Себастиан давят мъката си в алкохол. Много натъжена от случилото се, Мелинда разказва на Хасинта какво се е случило с Даниел. Хасинта я съветва да разкаже на годеника цялата истина за миналото й.

Себастиан споделя с баща си, че вече е задвижил документите за развода. Антонио го съветва да не й дава нищо и по този начин да се убеди дали Патрисия не се е омъжила за него от интерес.

Габино продължава да търси начин да е близо до Естер. Той се оставя на желанието и насила я прегръща и целува.

Патрисия показва на Фабиан документите, които Мартин е успял да намери в ранчото на Антонио. Разочарован, Фабиан разбира, че предполагаемият му приятел цял живот го е мамил. Под влиянието на гнева, той е способен на някоя лудост.

Междувременно, Бетси и Алкараван очакват началото на конкурса по хоропо, за да се запишат. Те разбират, че един от членовете на журито се е разболял и ще бъде заменен. На Сентея му хрумва идеята Даниел да го замести и така да гласува в полза на Бетси и нейния партньор.

Сусана се изправят срещу Антонио и настоява да разбере защо той е купил имението на съпруга й Фабиан. Тя се опитва да го съблазни и той се поддава на нейните прелести.

Родителите на Аусенсия пристигат да я търсят в бара на Пиер. Девойката започва да нервничи, защото родителите й не знаят истината за връзката й. Тя моли Хулиета и Миранда да се представят за сестри на Пиер.

Патрисия и Себастиан отново се изправят един срещу друг. Тя му казва, че все още не е подписала документите за развода. Много наранен, младежът я изгонва от къщата си.

Силвия разказва на Мелинда какво се е случило с Патрисия, която е разкрила за връзката й с Антонио. Тя заявява, че не смята да се отказва от срещите с него. Мелинда я предупреждава, че това може да се окаже много опасно.

Нена забелязва, че баща й Фабиан е много депресиран и се опитва да разбере какво се е случило, но напразно, тъй като той добре прикрива от дъщеря си какво го мъчи.

Родителите на Аусенсия решават да останат няколко дни при дъщеря си. Това усложнява положението за девойката и тя моли Миранда и Хулиета да продължат да се преструват на сестри на Пиер, за да не разкрият родителите й истината.

Сентея търси начин Бетси и Алкараван да спечелят конкурса по хоропо. За това той убеждава членовете на журито, че Бетси е неизлечимо болна, за да ги размекне и по този начин успява да постигне целта си – двамата му приятели да спечелят конкурса.

Антонио се обажда на Силвия и си определя среща с нея. Тя му казва, че Патрисия знае за връзката им.

След като целува насила Естер – любовта на живота му и съпруга на шефа му, Габино се надява, че Антонио ще се появи в имението, за да потърси сметка за случилото се. Той казва на Естер какво би било добре да каже пред съпруга си.

Себастиан пристига в бара на Пиер с Кралицата на Хоропото, с което предизвиква ревността на Патрисия, която не си мълчи и го упреква, че е започнал да се среща с други жени само няколко дни след раздялата им. Същото се случва със Себастиан, когато вижда любимата си жена да говори с удоволствие с Мартин.

След като спори със Себастиан в бара на Пиер и прави сцена на ревност, защото бившият й се е появил с друга жена, Патрисия разговаря с Естер и я моли да й помогне да си върне любовта на Себастиан. По тази причина, отказва да подпише документите за развода.

Бащата на Аусенсия ляга в леглото на Миранда, която след като го открива там, вдига голям скандал.

От друга страна, Антонио разговаря с Патрисия и я уверява, че между него и Силвия няма нищо.

Сусана разказва на дъщеря си Нена, че положението между Себастиан и Патрисия всеки път се влошава все повече и дори може да се разведат. Нена става щастлива от тази новина и замисля нов план да си върне Себастиан.

В това време, Фабиан се среща с Патрисия и Мартин, за да ги помоли да му помогнат да разобличи Сусана и Антонио, тъй като Естер не заслужава да бъде мамена по този начин. За това, наемат частен детектив и по този начин се надяват да съберат нужните доказателства.

Антонио моли Габино да му определи среща с Рамон, комендант Морено, Фабиан и Естебан, за да заловят престъпниците, които го крадат.

Пиер се обажда на Хасинта, за да й разкаже какво се е случило между Патрисия и Себастиан и че приятелката им е решила да продължи с отмъщението си срещу семейство Де ла Торе. Въпреки че те са опитали всичко, усилията им са били напразни. Ядосаната Хасинта упреква Мартин, тъй като смята, че той е виновен за решението на Патрисия. Младежът й прави признание, което я озадачава...