Господарката на Троя (La dama de Troya)

19 част

Сусана и Нена успяват да провалят медения месец на Себастиан и Патрисия!

Мартин открива Себастиан, но си мисли, че той може да причини болка на Патрисия, и го удря, оставайки го в безсъзнание. Мартин отива на мястото на срещата между Патрисия и Себастиан. Когато го вижда, тя изпитва голямо облекчение, но го пита какво се е случило със Себастиан. Той й признава, че е ударил младия Де ла Торе, защото е мислел, че той ще й причини болка. Патрисия се ядосва на Мартин за това, което е направил и отчаяно се опитва да свести съпруга си.

Рамон получава обаждане от Комендант Перес, който му съобщава, че са открили виновниците за кражбата на животни. Комендантът показва на кмета отпечатъците, които са открили и които най-вероятно са на престъпниците. Той разказва на Естебан какво се е случило и казва, че трябва да направят нещо, за да не разкрият, че и те са замесени. Симон, Бруно и Маркос са задържани като основни заподозрени за кражбата от имението „Ла Дорада“.

Себастиан се среща с Естер и Антонио, родителите му, които се радват, че както той, така и Патрисия са останали живи. Себастиан им разказва, че благодарение на Мартин са успели да се спасят от онова място. В знак на благодарност, Антонио кани близките на Патрисия в имението.

В това време, Мелинда разстроена разказва на Силвия, че Камила, собственицата на бордея, в който е работила, има сериозни проблеми с Йоланда, съпругата на кмета, която не позволява да приема клиенти и иска да провали изцяло бизнеса й.

След като научават, че Себастиан и съпругата му са живи, Сусана и Нена търсят начин да помрачат щастието им.

Патрисия разказва на Хасинта и Пиер, че обича Себастиан и че вече е изчезнало желанието й да си отмъсти на Антонио де ла Торе.

От друга страна, Антонио остава впечатлен от красотата на Силвия.

Сусана и Нена отиват при д-р Оспина и без много заобиколки, Сусана настоява лекарят да издаде документ, че дъщеря й е абортирала. Лекарят е възмутен от предложението и отказва категорично.

Мелинда не вижда друг избор, освен да говори с годеника си Даниел и да го помоли да убеди майка му да остави жените да работят спокойно. Даниел не е много убеден, че това няма да навреди на политическата му кариера. Сентея е на друго мнение – той вижда в това начин да спечели подкрепа в селото.

Мартин разговаря с братовчедка си Камила, на която казва, че е трябвало да убие Себастиан в селвата, тъй като изпитва голяма ревност всеки път, когато го види с Патрисия.

Даниел отива в кметството, за да говори с майка си и да я помоли да остави на мира жените от бордея.

Естебан търси начин да се сближи с Мариана сега, когато тя работи в кланицата.

Нена търси Мариана, за да я помоли за пари на заем, с които да подкупи лекаря, за да потвърди аборта.

След като убеждава д-р Оспина да потвърди аборта, Нена отива в дома на Себастиан и му казва, че трябва да говори с него. Естер се намесва и настоява Нена да остави на мира сина й. Въпреки това, той приема да говори с Нена, която се държи много лошо с него и заплашва да извърши някоя лудост с детето, което очаква от него, ако той продължава да се държи така с нея. Себастиан се ядосва и й заявява, че няма да позволи да го манипулира по този начин.

Мартин отива в имението „Ла Дорада“ тайно и въоръжен търси Себастиан, но някой се появява зад него и го заплашва с оръжие.

Когато Патрисия и Себастиан се канят да заминат на меден месец, пристига Сусана. Тя е много разстроена и им казва, че Нена е в болница и че е абортирала бебето, което е очаквала. Тя обвинява Себастиан за случилото се. Патрисия решава да отмени медения им месец.

Сусана отива в болницата, където е настанена Нена и й разказва, че планът им е имал резултат.

След това, което се е случило с Нена (предполагаемия аборт), Себастиан е много притеснен от поведението на Патрисия, която отменя пътуването им за медения месец. Сега той се бои, че ще изгуби съпругата си.

Бетси разказва на Симон какво се е случило между Нена и Себастиан. Той използва предоставената му възможност след като Патрисия е пристигнала в имението „Ла Дорада“, за да я настрои срещу съпруга й. Той й казва, че Себастиан е казал на Нена да се отърве от бебето. Тази новина много разстройва Патрисия.

Симон се обажда в болницата и упреква Нена за това, което е направила. Той я предупреждава, че ако продължава с тази лъжа, може да си навлече големи проблеми.

Мариана продължава да предизвиква ревността на Фабиан с Естебан. Тя му казва, че младежът е много умен и привлекателен. Това отприщва гнева на Фабиан, който й казва, че Естебан само търси начин да се възползва от нея.

Себастиан и Естер посещават Нена в болницата. Тя се преструва, че се чувства много зле, за да ги накара да се почувстват виновни.

От друга страна, Даниела се подготвя за първата си публична изява като кандидат за кмет. Той моли Мелинда да го придружи. Тя отказва, защото се страхува, че всички ще научат тайната, която крие. Годеникът й я моли да не го оставя сам в този толкова важен момент за неговата кариера.

Себастиан е много разстроен след всичко, което се е случило и се надява да оправи положението със съпругата си Патрисия. Но тя не отстъпва и го обвинява за случилото се с Нена. След това Патрисия решава да се настани в друга стая.

Даниел има голям успех по време на речта си като кандидат за кмет пред хората от селото.

Междувременно, Йоланда и Рамон се възмущават на големия успех, който има сина им. Йоланда използва възможността, за да се изправи срещу жените от бордея, които подкрепят Даниел. Започва голям скандал. Поддръжниците на Рамон и Даниел се противопоставят.

Убеден, че дъщеря му наистина е претърпяла аборт, Фабиан се грижи много добре за нея.

Естебан пита Рубен дали е убил Симон. Той му отговаря отрицателно и в замяна му предлага сделка, от които всички ще спечелят. Само трябва да използват Симон да открадне най-добрия добитък от имението „Ла Дорада“.

Мартин разказва на братовчедка си Камила, че поред него, отношенията между него и Патрисия имат бъдеще.

Естер се опитва да говори с Патрисия, за да разбере защо се държи така със Себастиан, но всичко е напразно.