Господарката на Троя (La dama de Troya)

18 част

Габино целува Естер!

Патрисия разговаря с Мартин и му казва какво е открила за имението, което Фабиан е изгубил. Става ясно, че не банката е взела имението, както са мислели, а сега то е собственост на Антонио де ла Торе. Мартин казва, че трябва много да внимават с това, което смятат да правят, защото положението ще стане много опасно, ако Антонио разкрие, че тя е разкрила истината.

Симон отива в дома на Нена с намерението да прекара известно време с тази приятна жена, заради която е способен на лудост, но тя го спира и го пита какво е станало и защо има рана в ръката.

Злобата на Сусана няма граници и се възползва от възможността да влезе в стаята на Патрисия, за да остави там обецата си, за да може Естер да си помисли, че Патрисия е любовницата на Антонио.

След като не издържа упреците на Патрисия заради романтичните му планове, Себастиан отчаян се качва на лодката, но тя се взривява и двамата могат или да изгорят в нея, или да скочат в реката сред силни течения и водовъртежи.

Антонио се възхищава от уменията на Силвия като градинарка и е заслепен от красотата й.

В „Ла Дорада“, Естер признава на Габино, че има подозрения, че Сусана е любовницата на съпруга й.

Себастиан успява да изкара Патрисия от буйните води на реката, но не може да накара любимата си да реагира. Както изглежда, всичките му усилия са напразни и Патрисия едва ли ще преживее този инцидент.

В това време, Естер дави мъката си в алкохол. Тя води прочувствен разговор с Габино, който накрая се осмелява да се доближи до съпругата на шефа си и да я целуне.

С оръжие в ръка, Хасинта се противопоставя на Маркос, който иска да открадне добитъка от ранчото й. Той и хората му не само искат да откраднат животните, но се опитват да я изнасилят.

Пиер и Хасинта научават, че лодката, в която са били Себастиан и Патрисия, е претърпяла инцидент. Двамата се страхуват от най-лошото.

Въпреки че е тежко ранена, Патрисия успява да се възстанови от удара, който е получила след като лодката, в която са били със Себастиан се е блъснала.

След случилото се с Доня Естер, Габино решава да удави болката си в алкохол. В този момент пристига сина му Симон. Когато се виждат, те се прегръщат. Габино усеща, че синът му има рана на ръката и го пита какво се е случило. Симон скрива истината и казва, че е паднал от един кон.

Фабиан се опитва да разбере от рецепцията на хотела къде е отишла Мариана. В този момент вратата е ударена и за негова изненада се появява Рамон. Приятелят му търси къде да отседне след като съпругата му Йоланда го е изгонила от дома им.

Хасинта разказва на Алкараван, Силвия и Мелинда, че ако не е била намесата на Мартин, са щели да я изнасилят хората, които са се опитали да откраднат добитъка й.

Изгубени, сред непозната местност, Патрисия започва да упреква Себастиан за детето, което Нена очаква. Той също не си мълчи и я упреква за това, че е скрила от него, че е била омъжена. Изпълнен с болка и ярост, Себастиан казва на съпругата си, че й дава свободата. Преди да го изгуби напълно, Патрисия му казва, че го обича и двамата се целуват страстно.

Междувременно, Естер и Антонио са разстроени след като не знаят нищо за сина си и съпругата му. Сусана и Нена са шокирани от новината. Въпреки това, Сусана казва на Нена, че ако Себастиан и Патрисия са мъртви, дъщеря й може да претендира за наследството, което се полага на предполагаемото дете, което очаква. Тя й казва, че трябва на всяка цена да забременее. Нена е изненадана и не може да повярва на ушите си.

Хасинта, Пиер и Мартини не се отказват и продължават да издирват изчезналите.